Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας

-

SINANHS ORKOMVSIA 00116

 

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Χρήστου Σινάνη, των Δημοτικών Συμβούλων, των συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων.

Την ορκωμοσία έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετέωρων κ. Σεραφείμ, αφού πρώτα τέλεσε τον αγιασμό.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου από πλήθος κόσμου, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων του τόπου, βουλευτές, συγγενείς και φίλους.

Μετά από την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας ακολούθησε ο λόγος του νέου Δημάρχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ορκωμοσία δεν παραβρέθηκαν οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής των παρατάξεων στις πρόσφατες εκλογές Γιάννης Μπουφίδης, Πέρυ Χαρτοπούλου και Λεωνίδας Κεραμίδας.

Ο λόγος του νέου Δημάρχου μετά την ορκομωσία
Σεβασμιότατε,
Άγιοι ηγούμενοι
Σεβαστοί πατέρες
Σεβαστές αδελφές
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου,
Κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι,
Κύριοι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας,
Κύριοι συνάδελφοι,
Κύριοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Φίλες και Φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή σας παρουσία. Η παρουσία σας σε αυτήν την πολύ σημαντική στιγμή, στο ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής, δίνει σε εμένα και τους συνεργάτες μου, μεγάλη Δύναμη και μεγάλη Ευθύνη.

Δύναμη για να υλοποιήσουμε τις ιδέες και το όραμά μας για την προκοπή αυτού του τόπου.

Ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας τον συνδημότη μας.

Τα επόμενα πέντε χρόνια αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να δουλέψουμε σκληρά, να αλλάξουμε προς το καλύτερο το Δήμο μας, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, συνεχίζοντας βέβαια ότι θετικό έχει επιτευχθεί, όπως άλλωστε είχαμε και προεκλογικά δεσμευτεί.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες αυτής της προσπάθειας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την ανάγκη του αποτελεσματικού συντονισμού και της σωστής οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου.
Γνωρίζουμε καλά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, την έλλειψη υποδομών, τις ανάγκες της περιοχής μας.
Όχι όμως για να τα επικαλεστούμε ως άλλοθι.

Η σημερινή μέρα, μέρα ορκωμοσίας, είναι για μας μέρα ευθύνης και ορόσημο μιας νέας πορείας.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να υπηρετούν το δημότη, στοχεύοντας στο συλλογικό συμφέρον, πέρα από προσωπικά, ή άλλα συμφέροντα.

Οι συμπολίτες μας, δεν επέλεξαν δημοτικούς συμβούλους για να μοιράζονται τίτλους και αξιώματα.
Οι συμπολίτες μας, επέλεξαν δημοτικούς συμβούλους για να υπηρετούν τον Δήμο, να αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής και να είναι στο πλάι συμπαραστάτες, στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματά τους.

Ο όρκος που σήμερα δώσαμε, επιβεβαιώνει την πρότασή μας να υπηρετήσουμε τον Δήμο μας με ανιδιοτέλεια, με διαφάνεια και αξιοκρατία.
Να ξεπεράσουμε διαχωριστικές γραμμές, τις ξεπερασμένες μικροκομματικές αντιλήψεις, τις απαξιωτικές στάσεις και συμπεριφορές.
Στην πορεία μας αυτή, δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ολιγωρίες, καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα.

Η Δημοτική Αρχή έχει μόνο ένα λόγο ύπαρξης.
Να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών μας και να ανταποκριθεί θετικά στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο.

Σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής, σε μια εποχή σύγχυσης και αμφισβήτησης παραδόσεων, ηθών και θεσμών, σε μια εποχή εμπορευματοποίησης των αξιών, ο δημοτικός σύμβουλος αποκτά έναν επιπλέον κρίσιμο ρόλο.

Να λειτουργήσει ως μονάδα αντίστασης και ως πρότυπο συμπεριφοράς, σεβασμού και αφοσίωσης στο καθήκον που αναλαμβάνει, παραδειγματίζοντας την κοινωνία και δίνοντας ελπίδα στη νέα γενιά.

Στην πορεία μας αυτή τον συμπολίτη τον θέλουμε πρωταγωνιστή, στην προοπτική δόμησης μιας κοινωνίας πολιτών, μιας κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο, με κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη.

Μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου μας, τους οποίους εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε σε αυτή τη νέα κοινή πορεία, θα ανταπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν.

Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω όλους τους δημότες ότι ο σχεδιασμός μας, αντιμετωπίζει ενιαία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς όλα τα Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα.

Η ισόρροπη ανάπτυξη είναι απαράβατος κανόνας τόσο για τις οργανωτικές δομές όσο και για τα μικρά και τα μεγάλα έργα, καθώς και για τις κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες υποδομές.

Θέλω ακόμη να επισημάνω ότι θα επιδιώξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, την επίτευξη των βασικών μας στόχων και
Υπενθυμίζω ότι δέσμευσή μας παραμένει:

Η υποστήριξη, ανάδειξη και προβολή της Αγροτικής παραγωγής μας.
Η Τουριστική Ανάπτυξη.
Η προστασία του περιβάλλοντος.
Η εξυπηρέτηση του Δημότη.

Οφείλουμε επίσης:
Να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Να αναδείξουμε το Πολιτιστικό μας Κεφάλαιο.
Να διαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το μοναδικό ζωντανό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς με διεθνή ακτινοβολία, τα Άγια Μετέωρα, τα οποία αποτελούν όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο έναν πολύτιμο θησαυρό.

Να διεκδικήσουμε με δυναμικό τρόπο, αν χρειαστεί, και με την βοήθεια των βουλευτών του νομού μας, την υλοποίηση μεγάλων έργων και υποδομών οικονομικής και κοινωνικής σημασίας.

Να συνεργαστούμε με άλλους Δήμους για να επιτύχουμε σημαντικές οικονομίες κλίμακας και να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια που αποτελεί μοχλό της Περιφερειακής Ανάπτυξης για να δημιουργήσουμε δράσεις και συνέργειες με τις παραγωγικές δυνάμεις προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας.

Να συνεργαστούμε με την τοπική Εκκλησία, με στόχο τη ανάπτυξη της περιοχής, και κυρίως για την μονιμοποίηση της έδρας της ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στο δήμο μας.

Τέλος, να στηρίξουμε τη νεολαία μας με ποιοτικές δράσεις και επιλογές στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και τη ψυχαγωγία.
Όλοι μαζί μπορούμε.

Σας ευχαριστώ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
{gallery}KALAMBAKA/SINANHS_ORKOMOSIA:::0:0{/gallery}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Θαλάσσιος Κόσμος – Γεύματα στη Λαδόκολλα

Ο Θαλάσσιος κόσμος ΤΩΡΑ φέρνει στην Καλαμπάκα τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. Ολοκληρωμένες συνθέσεις γευμάτων κλεισμένες στη λαδόκολλα που περιμένουν από εσάς απλά ψήσιμο. Χαρακτηριστικές προσφορές: • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μόνο 9,85 ευρώ • Σολομός με φαρφάλες μόνο 9,85 ευρώ. • Γαριδομακαρονάδα μόνο με 9,40 ευρώ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ... ΨΗΣΙΜΟ! Επωφεληθείτε από τη...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...