Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

SINANHS ORKOMVSIA 00116

 

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Χρήστου Σινάνη, των Δημοτικών Συμβούλων, των συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων.

Την ορκωμοσία έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετέωρων κ. Σεραφείμ, αφού πρώτα τέλεσε τον αγιασμό.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου από πλήθος κόσμου, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων του τόπου, βουλευτές, συγγενείς και φίλους.

Μετά από την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας ακολούθησε ο λόγος του νέου Δημάρχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ορκωμοσία δεν παραβρέθηκαν οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής των παρατάξεων στις πρόσφατες εκλογές Γιάννης Μπουφίδης, Πέρυ Χαρτοπούλου και Λεωνίδας Κεραμίδας.

Ο λόγος του νέου Δημάρχου μετά την ορκομωσία
Σεβασμιότατε,
Άγιοι ηγούμενοι
Σεβαστοί πατέρες
Σεβαστές αδελφές
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου,
Κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι,
Κύριοι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας,
Κύριοι συνάδελφοι,
Κύριοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Φίλες και Φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή σας παρουσία. Η παρουσία σας σε αυτήν την πολύ σημαντική στιγμή, στο ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής, δίνει σε εμένα και τους συνεργάτες μου, μεγάλη Δύναμη και μεγάλη Ευθύνη.

Δύναμη για να υλοποιήσουμε τις ιδέες και το όραμά μας για την προκοπή αυτού του τόπου.

Ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας τον συνδημότη μας.

Τα επόμενα πέντε χρόνια αποτελούν τη χρυσή ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να δουλέψουμε σκληρά, να αλλάξουμε προς το καλύτερο το Δήμο μας, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, συνεχίζοντας βέβαια ότι θετικό έχει επιτευχθεί, όπως άλλωστε είχαμε και προεκλογικά δεσμευτεί.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες αυτής της προσπάθειας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την ανάγκη του αποτελεσματικού συντονισμού και της σωστής οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου.
Γνωρίζουμε καλά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, την έλλειψη υποδομών, τις ανάγκες της περιοχής μας.
Όχι όμως για να τα επικαλεστούμε ως άλλοθι.

Η σημερινή μέρα, μέρα ορκωμοσίας, είναι για μας μέρα ευθύνης και ορόσημο μιας νέας πορείας.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να υπηρετούν το δημότη, στοχεύοντας στο συλλογικό συμφέρον, πέρα από προσωπικά, ή άλλα συμφέροντα.

Οι συμπολίτες μας, δεν επέλεξαν δημοτικούς συμβούλους για να μοιράζονται τίτλους και αξιώματα.
Οι συμπολίτες μας, επέλεξαν δημοτικούς συμβούλους για να υπηρετούν τον Δήμο, να αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής και να είναι στο πλάι συμπαραστάτες, στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματά τους.

Ο όρκος που σήμερα δώσαμε, επιβεβαιώνει την πρότασή μας να υπηρετήσουμε τον Δήμο μας με ανιδιοτέλεια, με διαφάνεια και αξιοκρατία.
Να ξεπεράσουμε διαχωριστικές γραμμές, τις ξεπερασμένες μικροκομματικές αντιλήψεις, τις απαξιωτικές στάσεις και συμπεριφορές.
Στην πορεία μας αυτή, δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ολιγωρίες, καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα.

Η Δημοτική Αρχή έχει μόνο ένα λόγο ύπαρξης.
Να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών μας και να ανταποκριθεί θετικά στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο.

Σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής, σε μια εποχή σύγχυσης και αμφισβήτησης παραδόσεων, ηθών και θεσμών, σε μια εποχή εμπορευματοποίησης των αξιών, ο δημοτικός σύμβουλος αποκτά έναν επιπλέον κρίσιμο ρόλο.

Να λειτουργήσει ως μονάδα αντίστασης και ως πρότυπο συμπεριφοράς, σεβασμού και αφοσίωσης στο καθήκον που αναλαμβάνει, παραδειγματίζοντας την κοινωνία και δίνοντας ελπίδα στη νέα γενιά.

Στην πορεία μας αυτή τον συμπολίτη τον θέλουμε πρωταγωνιστή, στην προοπτική δόμησης μιας κοινωνίας πολιτών, μιας κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο, με κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη.

Μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου μας, τους οποίους εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε σε αυτή τη νέα κοινή πορεία, θα ανταπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν.

Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω όλους τους δημότες ότι ο σχεδιασμός μας, αντιμετωπίζει ενιαία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς όλα τα Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα.

Η ισόρροπη ανάπτυξη είναι απαράβατος κανόνας τόσο για τις οργανωτικές δομές όσο και για τα μικρά και τα μεγάλα έργα, καθώς και για τις κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες υποδομές.

Θέλω ακόμη να επισημάνω ότι θα επιδιώξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, την επίτευξη των βασικών μας στόχων και
Υπενθυμίζω ότι δέσμευσή μας παραμένει:

Η υποστήριξη, ανάδειξη και προβολή της Αγροτικής παραγωγής μας.
Η Τουριστική Ανάπτυξη.
Η προστασία του περιβάλλοντος.
Η εξυπηρέτηση του Δημότη.

Οφείλουμε επίσης:
Να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Να αναδείξουμε το Πολιτιστικό μας Κεφάλαιο.
Να διαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το μοναδικό ζωντανό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς με διεθνή ακτινοβολία, τα Άγια Μετέωρα, τα οποία αποτελούν όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο έναν πολύτιμο θησαυρό.

Να διεκδικήσουμε με δυναμικό τρόπο, αν χρειαστεί, και με την βοήθεια των βουλευτών του νομού μας, την υλοποίηση μεγάλων έργων και υποδομών οικονομικής και κοινωνικής σημασίας.

Να συνεργαστούμε με άλλους Δήμους για να επιτύχουμε σημαντικές οικονομίες κλίμακας και να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια που αποτελεί μοχλό της Περιφερειακής Ανάπτυξης για να δημιουργήσουμε δράσεις και συνέργειες με τις παραγωγικές δυνάμεις προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας.

Να συνεργαστούμε με την τοπική Εκκλησία, με στόχο τη ανάπτυξη της περιοχής, και κυρίως για την μονιμοποίηση της έδρας της ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων στο δήμο μας.

Τέλος, να στηρίξουμε τη νεολαία μας με ποιοτικές δράσεις και επιλογές στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και τη ψυχαγωγία.
Όλοι μαζί μπορούμε.

Σας ευχαριστώ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
{gallery}KALAMBAKA/SINANHS_ORKOMOSIA:::0:0{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ