Επίσημη παρουσίαση για την Πέρυ Χαρτοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

HARTOPOYLOY-PAROYSIASI-2

Σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση παρουσιάστηκε πριν λίγη ώρα η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμπάκας με τη «Δημιουργική Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Καλαμπάκας», Πέρυ Χαρτοπούλου.

Η παρουσίαση έγινε στο καφέ Edelweiss, παρουσία υποστηρικτών της παράταξης, συγγενών και φίλων της υποψήφιας Δημάρχου.
Τον κόσμο καλωσόρισε ο κ. Νάστος και στη συνέχεια ο κ. Παππάς έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της δημιουργίας της παράταξης και της ανάδειξης της επικεφαλής της.

Η ιδρυτική διακήρυξη
Ακολούθησε η ανάγνωση της ιδρυτικής διακήρυξης από την κ. Κωστοπούλου.
Το κείμενο έχει ως εξής:
Ποιος και με τη βοήθεια ποιών δυνάμεων θα αναστήσει αυτόν τον τόπο; Μήπως οι εκπρόσωποι του παρελθόντος οι οποίοι περιφερόμενοι διαχειρίζονται συγκεκριμένα συμφέροντα, πελατειακές σχέσεις και προνόμια για λίγους; Όλα αυτά είναι τόσο δεδομένα ώστε φαίνεται πλέον εξαιρετικά δύσκολο να τα αντιμετωπίσει μία εναλλακτική πρόταση αυτοδιοίκησης.
Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Είμαστε μία ομάδα προσώπων που πιστεύοντας ότι μέσα σε μία κατάσταση πολιτικής και κοινωνικής βαρβαρότητας αξίζει να αγωνιστούμε για μία καλύτερη μοίρα στον τόπο μας.
Απευθυνόμαστε σε κείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να είμαστε μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης. Μιλάμε σ’ αυτούς που παρατηρούν χρόνια τώρα ότι η διαχείριση των κοινών στον τόπο τους οδηγεί στον μαρασμό και την απογοήτευση και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ.
Τώρα πλέον χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα πορευτούν μαζί μας σε μία άλλη αντίληψη για την ανάπτυξη της κοινωνίας για την προκοπή του τόπου μας. Τους θέλουμε εργάτες και αφεντικά στον τόπο τους και όχι μετανάστες. Να οραματίζονται ειδικά οι νέοι έναν Δήμο συμπαραστάτη στις προσδοκίες τους που δεν θα αιχμαλωτίζει και δεν θα ευτελίζει τα όνειρά τους. Ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι ο σιδερένιος βραχίονας του μνημονιακού κράτους και κανάλι κοινωνικοοικονομικής αφυδάτωσης του τόπου μας.
Καλούμε κάθε δημιουργικό πολίτη να ενεργοποιηθεί από σήμερα και να συμβάλλει με την εμπειρία του, τη γνώση του , τις ιδέες και την πράξη του για την δημιουργία ενός Δήμου εργαλείο ανάπτυξης με μοχλούς τον πολιτισμό, το εμπόριο, τον τουρισμό , το αστικό περιβάλλον και τελικά την φροντίδα του πολίτη.
Αν όχι τώρα, πότε, αν όχι εμείς, τότε ποιοι;

Η ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου
Αρχικά η κ. Χαρτοπούλου είπε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις επαναλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια τις ίδιες πολιτικές και οξύνουν την κρίση, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αποικία χρέους, με μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη κατάργησης του κράτους πρόνοιας.
Αναφερθείσα στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, είπε ότι οι μνημονιακοί παριστάνουν τους ανεξάρτητους και ότι παρατηρούμε διάφορες μεταγραφές. Τόνισε ότι αυτά πρέπει να σταματήσουν, αφού είναι δεδομένο ότι οι μεν (κ.κ. Σινάνης και Μπουφίδης) είναι με τη Νέα Δημοκρατία και ο δε (κ. Σακελλαρίου) με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αναφέρθηκε και στην πρόταση της παράταξής της, που παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο της αριστεράς για την ανατροπή.
Κλείνοντας, είπε ότι από αύριο θα γίνουν επαφές με τους τοπικούς φορείς και με απλούς δημότες, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και την παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης.

Ενεργοποίηση
Στη δευτερολογία του ο κ. Παππάς τόνισε σκοπός της παράταξης είναι να ξανακάνει τους πολίτες να ασχοληθούν με την πολιτική. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όπως αρέσκονται να λένε, διότι δεν είμαστε περιφερόμενοι από συνδυασμό σε συνδυασμό», είπε και πρόσθεσε ότι «κάποιοι ήθελαν να γίνουν στρατηγού, αλλά εμείς είμαστε όλοι μας απλοί στρατιώτες».
Κλείνοντας, κάλεσε τους νέους να πλαισιώσουν την παράταξη για να αλλάξουν όλοι μαζί τα πράγματα προς μια αριστερή πορεία, τονίζοντας ότι η παράταξη δεν πρόκειται να τάξει σε κανέναν τίποτε.
«Είμαστε ερασιτέχνες της πολιτικής, αλλά εραστές του τόπου μας», είπε από την πλευρά της η κ. Κωστοπούλου, προσθέτοντας ότι ο τόπος μας βαρέθηκε τους πολιτικούς παλαιάς κοπής και τους καιροσκόπους.
Στη συνέχεια άνοιξε ο διάλογος με τους παραβρισκόμενους.
Παραβρέθηκαν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Φυσάει Κόντρα» στο Δ.Σ. Τρικκαίων Δημ. Παπαθανασίου, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Καπέλας, ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Νταούλας, και ο Γ. Σίμος – μέλος της Ν.Ε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

{gallery}EKLOGES-2014/HARTOPOYLOY-PAROYSIASI:::0:0{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ