Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου στο ξωκκλήσι του Αγίου Πνεύματος στη θέση “Μπάλτα” του Κλεινοβού η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Αρχιμ. Νικόδημο Σουγγάρη.
Ακολούθησε το διάβασμα της αρτοκλασίας έξω από τον ναό, και στη συνέχεια προσφέρθηκε φαγητό (κριθαράκι με προβατίνα) σε όλους.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Μετεώρων Ζώης Χαλατσάκης και Κώστας Παπάντος, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κλεινοβού Δημήτρης Σκοπελίτης.
Λίγα λόγια για το ξωκκλήσι
Το ξωκκλήσι χτίστηκε από τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού (ΠΕΦΟ) και δεσπόζει σε υψόμετρο 1.300 μέτρων.
Εξωτερικά, κάτω από το σταυρό βρίσκεται η μαρμάρινη πλάκα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο του Ολυμπιακού και εντός του ναού σημειώνεται ότι πρωτολειτούργησε το 1982.
Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την ιδέα ήταν ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ, Κώστας Μπαρμπής, ο οποίος είχε βρεθεί στο καφενείο του Κλεινοβού και έβλεπε τον κόσμο να κατεβαίνει με τα πόδια από το βουνό μετά από πανηγύρι.
Στην περιοχή Μπάλτα υπήρχε ένα τάμα δεκαετιών λόγω ανευρέσεως μιας εικόνας και το γιόρταζαν της Αγίας Τριάδας.
Ο Μπαρμπής υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι θα προσπαθούσε να χτίσει την εκκλησία με τη βοήθεια του Ολυμπιακού. Στην ανέγερση του ναού βοήθησε ο αείμνηστος πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταύρος Νταϊφάς, ο σύμβουλος Δημήτρης Κωνσταντινίδης και άλλα μέλη της τότε διοίκησης.





























































































































