Με κατάνυξη η λιτάνευση της εικόνας και της κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα στην Καλαμπάκα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με τη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα, δια των οδών Βλαχάβα και Τρικάλων, κορυφώθηκαν σήμερα παραμονή της εορτής του Πολιούχου μας οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα.

Η λιτάνευση ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου, κατά τον όποιον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, Ρήγα Φερραίου, ευλογήθηκε η Αρτοκλασία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο. Πριν τον πανηγυρικό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων αναφέρθηκε στην εορτή του Πολιούχου μας Αγίου Βησσαρώνος και ευχαρίστησε παρεβρισκόμενους και όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου.
Κατόπιν, δια της οδού Κονδύλη και Βλαχάβα έγινε η επιστροφή στον Ιερόν Ναό για την Απόλυση.

Στη λιτανεία συμμετείχαν επίσης οι Σεβ. Μητροπολίτες, Λαγκαδᾶ, Λητῆς καὶ Ῥεντίνης κ. ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Καστορίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, ο Κλήρος, οι Αρχές του Νομού και της Πόλης μας, άγημα της Σ.Μ.Υ. και η Μπάντα του Δήμου Καλαμπάκας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ο ευσεβής λαός της πόλης και της περιφερείας κ.ά.

Το αυριανό πρόγραμμα
Αύριο Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου κύρια ἡμέρα τῆς ἑορτής τὸ πρωΐ καὶ ὥρα 7.00΄, θὰ ψαλῇ ὁ πανηγυρικὸς Ὄρθρος, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Σερρῶν καὶ Νιγρίτης κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ὁ ὁποῖος θὰ ἐνδυθῇ τὰ ἱερὰ Ἄμφια εἰς τὸν Σολέα καὶ θὰ προεξάρχῃ τῆς πολυαρχιερατικῆς θ. Λειτουργίας, ἐνῷ τὸν θεῖον λόγον θὰ κηρύξῃ ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδᾶ, Λητῆς καὶ Ῥεντίνης κ. ΠΛΑΤΩΝ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ