Με θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και απόλυτη θρησκευτική ευλάβεια συνδυασμένη με το υπέροχο Μετεωρίτικο τοπίο τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο φερώνυμο μοναστήρι του Μεγάλου Μετεώρου.
Χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου τελέστηκε ο εσπερινός και ακολούθησε αρτοκλασία.
Αύριο, την κυριώνυμον ημέραν της Εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως, Παρασκευή 6 Αυγούστου και ώραν 4:00 π.μ. έως 10:30 π.μ. θα ψαλλεί Μεσονυκτικό, Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Η Μετεμόρφωση του Σωτήρος κατά την οποία ο Κύριος, αφού πρώτα μίλησε στους μαθητές του για τον θάνατο, τα πάθη και τη σταυρική Του θυσία, πήρε τρεις από αυτούς, ανέβηκε στο Όρος Θαβώρ κι εκεί «μετεμορφώθη ἔμπροσθεν αὐτῶν και ἔλαμψε το πρόσωπο αὐτοῦ ὡς ὁ ἥλιος, τα δε ἠμάτια τοῦ αὐτοῦ ἐγένετο λευκά ὡς τό φῶς». Με τον τρόπο αυτό σφράγισε το μυστήριο της αιωνιότητας κι έδωσε μία πρόγευση απ’ αυτό που υπάρχει πέρα από τη φυσική πραγματικότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ