Τελέσθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των Κατηχητικών στη Διάβα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελέσθηκε το Σάββατο το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ο Αγιασμός με αφορμή την έναρξη των Κατηχητικών για παιδιά Δημοτικού, καθώς και των Συναντήσεων Γυμνασίου – Λυκείου.

Το αγιασμό τέλεσε ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Διάβας, Αιδεσιμολογιώτατος π. Ηρακλής Φίλιος, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τα παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Σημειώνεται ότι υπεύθυνη για τα παιδιά της Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’ Δημοτικού είναι η Πρεσβυτέρα, Ελένη Οικονόμου.

Συνεργάτιδες του κατηχητικού έργου είναι οι Βάσω Δούλη, Λένα Λίτσιου, Βάσω Κόνη και Εύη Θεοχαροπούλου.

Μετά από τον αγιασμό πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, η οποία άρχισε με τις ευχές του π. Ηρακλή προς τα παιδιά για καλή σχολική χρονιά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πανδημία και στα διδάγματα του Ευαγγελίου της Κυριακής.

Σημείωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διάβας Φώτης Αλέκος και τα μέλη του τοπικού Συμβουλίου παραχωρούν στην Ενορία την αίθουσα του Κοινοτικού Γραφείου για τα κατηχητικά και ως χώρο συγκέντρωσης για τα παιδιά και ομιλίες.

Αξιοσημείωτο είναι και ότι θα δημιουργηθεί ομάδα ποδοσφαίρου της ενορίας, ενώ θα αγορασθούν παιχνίδια και play station για να παίζουν τα παιδιαά.

Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι η τοπική Εκκλησία της Διάβας δίνει τον λόγο στα παιδιά. Τα παιδιά Γυμνασίου  και Λυκείου θα επιλέγουν τα ίδια τα θέματα που τα απασχολούν και ο ιερέας δεν θα κάνει μονόλογο. Ιδιαίτερη προσοχή μάλιστα θα δοθεί στο φλέγον ζήτημα του bullying.

Γενικά τα παιδιά βγαίνουν στο προσκήνιο και αποφασίζουν για το μέλλον τους με γερά θεμέλια που δίνει η ζωή μέσα στην Εκκλησία.

Στο τέλος κεράστηκαν σε όλους γλυκά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ