Χρυσός σταυρός στην Ι. Ζαχαράκη από την υπηρεσία της στη Γερμανία

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Για τα 25 χρόνια υπηρεσίας της σε Κοινωνικό Φορέα στη Γερμανία, απονεμήθηκε στη συντοπίτισσά μας Ιωάννα Ζαχαράκη ο Χρυσός Σταυρός της υπηρεσία της.
Η Ιωάννα Ζαχαράκη είναι Φιλόλογος, Κοινωνιολόγος κατάγεται από τη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας και διαμένει από το 1981 στη Γερμανία. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών και εργάζεται ως Εισηγήτρια Σύμβουλος στον τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Διαπολιτισμικότητας στον Φορέα της Διακονίας Ρηνανίας Βεσταφαλίας Λίππε.

Στην τιμητική εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Ένταξης και Κοινωνικών Υποθέσων Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, της Περιφερειακής Διοίκησης Arnsberg, ο Γενικός Πρόξενος Düsseldorf κ. Γρηγόριος Δελαβέκουρας, αλλά και εκπρόσωποι της Επιστήμης και Εκπαίδευσης, όπως επίσης και υπάλληλοι της Διακονίας.

Ο διευθυντής της κ. Ζαχαράκη, Nikolaus Immer, ο οποίος τής απένειμε τον Χρυσό Σταυρό, εξήρε τη δράση τής συμπατριώτισσάς μας. Ο καθηγητής Δρ. Eppenstein, αλλά και ο διευθυντής της τοπικής υπηρεσίας Solingen, Horst Koss, αξιολόγησαν τις πολλές δραστηριότητες της κ. Ζαχαράκη, όπως την ίδρυση δικτύων, του ελληνογερμανικού παιδικού σταθμού ΕΣΤΙΑ, την Πρωτοβουλία Διαπαιδαγώγησης Αξιών, τις επιστημονικές εκδόσεις και τα διάφορα προγράμματα, που χαίρουν αναγνώρισης, αλλά και τον προσανατολισμό της στη επίτευξη στόχων. Όπως τόνισε ο κ. Koss, η Διακονία είναι ευτυχής που η κ. Ζαχαράκη δεν εκλέχτηκε ομοσπονδιακός βουλευτής στο Βερολίνο, όπως είχε προτείνει το κόμμα της SPD στο Solingen, αφού στο τέλος έλειπαν μόνο λίγες ψήφοι.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Ενσωμάτωσης και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και της Περιφερειακής Διοίκησης Arnsberg, κ. Barbara Both και κ. Hetmann, ευχαρίστησαν την κ. Ζαχαράκη για την υπεύθυνη δουλειά της στις ομάδες εργασίας του υπουργείου, στις οποίες εκπροσωπεί τις υπηρεσίες του Φορέα της.

Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος, κ. Δελαβέκουρας, εξήρε την πολύπτυχη δράση τής συντοπίτισσάς μας και δήλωσε πως είναι υπερήφανος, διότι ένα μεγάλο γερμανικό ίδρυμα τιμά με τον Χρυσό Σταυρό μία άξια και ικανή Ελληνίδα.

Το βιογραφικό της
Η Ιωάννα Ζαχαράκη πήγε μετά το απολυτήριο στη Γερμανία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Aachen. Υπηρέτησε 5 χρόνια στην Κοινωνική Υπηρεσία Solingen, προτού αναλάβει καθήκοντα ως Εισηγήτρια Σύμβουλος για θέματα ενσωμάτωσης και διαπολιτισμικότητας στον Κοινωνικό Φορέα της Διακονίας Ρηνανίας, που είναι αρμόδιος και για τα κρατίδια Saarland και Ρηνανίας-Παλατινάτου. Τον Σεπτέμβριο 2012 η αρμοδιότητα της κ. Ζαχαράκη επεκτάθηκε και στην περιοχή της Βεστφαλίας.

Στα πλαίσια της εργασίας της, η κ. Ζαχαράκη συντονίζει τις τοπικές υπηρεσίες για θέματα μετανάστευσης, συμβουλεύει τις οργανώσεις και μέλη του Φορέα της, εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών, είναι υπεύθυνη για τον προγραμματικό σχεδιασμό και τη μετεξέλιξη των υπηρεσιών, αλλά και για θέματα επιμόρφωσης. Έχει επίσης ρόλο συμβουλευτικό, ανάμεσα στα υπουργεία και στον Φορέα που εργάζεται τόσο σε επίπεδο κρατιδίου, όσο και σε τοπικό επίπεδο, ενώ σχεδιάζει, συνοδεύει και διεξάγει διαπολιτισμικά προγράμματα.

Έχει ειδικευτεί στον τομέα διαπολιτισμικής ικανότητας, πάνω στον οποίο διδάσκει ως εντεταλμένη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Bochum και Düsseldorf. Εκτός αυτού, διδάσκει επίσης θέματα γύρω από τις Διανθρώπινες σχέσεις, τη συμπεριφορά και την αντιμετώπιση διενέξεων, καθώς και τη Διαπαιδαγώγηση Αξιών. Στα ίδια θέματα εκπαιδεύει Παιδαγωγούς, καθώς επίσης και Δημόσιους Υπαλλήλους, για την μεθοδευμένη και σωστή εξυπηρέτηση του κοινού. Πάνω σε αυτά τα θέματα έχει εκδώσει σειρά επιστημονικών συγγραμμάτων.

H Ιωάννα Ζαχαράκη δραστηριοποιείται στα κοινά και εκλέγεται από το 1999 μέχρι σήμερα Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Solingen, ενώ είναι και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Αιρετών Ευρώπης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ