Δ.Σ. Μετεώρων: Συγκροτήθηκε επιτροπή για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών – Το γήπεδο της Διάβας στον Άθλο

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. ενημ. 23:20 Συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας, στην οποία για ακόμη μια φορά δεν υπήρχε θέρμανση, με αποτέλεσμα σύμβουλοι και παραβρισκόμενοι να εκφράζουν παράπονα κατά διαστήματα.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, Λευτέρη Αβραμόπουλου, αφορούσε στη συγκρότηση επιτροπής (εγκρίθηκε ομόφωνα) με σκοπό τη μείωση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων στην Περιφέρεια του Δήμου Μετεώρων, καθόσον οι νέες τιμές που ορίστηκαν για το έτος 2022 είναι διπλάσιες των πραγματικών αξιών.

Όπως αναφέρθηκε, το άρθρο 34 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση «ανοίγει παράθυρο» για διορθώσεις προς τα κάτω των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων εντός σχεδίου πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα στους δήμους να υποβάλλουν τεκμηριωμένες με βάση πραγματικά στοιχεία ενστάσεις για το ύψος των τιμών της εφορίας από την 1η έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει με εξπρές διαδικασίες σε αναπροσαρμογές των τιμών σε περιοχές που υπερβαίνουν τις πραγματικές, κάτι που θα προκαλέσει ντόμινο αλλαγών σε δεκάδες φόρους, τέλη και επιδόματα, καθώς στις περιοχές που θα μειωθούν οι τιμές ζώνης θα επανυπολογιστεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ, καθώς και οι φόροι για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2022. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ανάλογα με το εύρος των μειώσεων να διευρυνθεί ο αριθμός των νοικοκυριών που λαμβάνουν ειδικά κοινωνικά επιδόματα, δεδομένου ότι η φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας αποτελεί βασικό κριτήριο για τους δικαιούχους.

Η αίτηση του Άθλου

(βίντεο από 15΄:00 έως 1:15΄:00) Η Σχολή Ποδοσφαίρου Άθλος επανήλθε με νέα αίτηση με την οποία ζητούσε την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου Καλαμπάκας με σκοπό την αδειοδότησή του από τις αρμόδιες Ποδοσφαιρικές Ενώσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιώργος Παπανικολάου, σημείωσε ότι η Επιτροπή Αθλητισμού που συνεδρίασε σήμερα γνωμοδότησε για ακόμη μια φορά αρνητικά, και πρότεινε να δοθεί παραχωρητήριο προς τον Άθλο για το γήπεδο της Διάβας με σκοπό να αδειοδοτηθεί.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ συμφώνησε και ζήτησε επιπλέον να συζητηθεί τον Ιούνιο ποιο γήπεδο θα χρησιμοποιεί και θα του παραχωρηθεί οριστικά, και έτσι λήφθηκε η τελική απόφαση κατά πλειοψηφία, καθώς ο Γιώργος Χαντζιάρας τάχθηκε υπέρ της χορήγησης άδειας για το στάδιο της Καλαμπάκας.

Η παράταξη του Λευτέρη Αβραμόπουλου δήλωσε “παρών”.

Τις θέσεις του Άθλου κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαθανασίου, ενώ τον ΑΣ Μετέωρα εκπροσώπησε ο Κώστας Φαμίσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ