Άνω-κάτω το δημοτικό συμβούλιο για τη χρήση του δημοτικού σταδίου

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η χρήση του δημοτικού σταδίου Καλαμπάκας συζητήθηκε αρκετή ώρα το βράδυ της Τρίτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μετεώρων, από την οποία αποχώρησε δυσαρεστημένος ο Άθλος, καθώς το σώμα ενέκρινε τα πρακτικά της Αθλητικής Επιτροπής, η οποία έχει απορρίψει τη χορήγηση άδειας χρήσης του δημοτικού σταδίου στον νεοσύστατο σύλλογο.

Για το θέμα των πρακτικών της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Μετεώρων ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου είπε ότι αρμόδιο όργανο για τη χρήση των εγκαταστάσεων είναι το δημοτικό συμβούλιο. Αναφέρθηκε στο αίτημα του “Άθλου” που απορρίφθηκε, σημειώνοντας ότι υπάρχει εκκρεμότητα για την εγγραφή του στην ΕΠΣ Τρικάλων. Αναφέρθηκε και στο εξώδικο του ΑΣ Μετέωρα (βλ. ΕΔΩ), λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες μικραίνουν τον ΑΣ Μετέωρα. “Εμείς κάνουμε ό,τι είναι νόμιμο”, πρόσθεσε.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Θώμος είπε ότι χαίρεται για τον νέο σύλλογο, αλλά υπήρχε ψευδής αίτηση του Άθλου, εφόσον δεν είναι εγγεγραμμένος στην ΕΠΣΤ. Πρόσθεσε ότι κακώς δεν σεβάστηκε την απόφαση της Επιτροπής και χρησιμοποιεί το γήπεδο. “Μπορούμε να βρούμε άλλον χώρο στην πόλη, αλλά το γήπεδο ανήκει στην ομάδα της πόλης που ιδρύθηκε το 1929”, κατέληξε.

Ως νομική σύμβουλος του “Άθλου” η Μαρία Φροσυνάκη είπε ότι, για να εγγραφεί ο σύλλογος στην ΕΠΣΤ, πρέπει να εγγραφεί στην ΕΠΟ, αλλά για να εγγραφεί στην ΕΠΟ, χρειάζεται παραχωρητήριο αθλητικών εγκαταστάσεων. “Μιλάμε για παιδιά που ταλαιπωρούνται. Δώστε παραχώρηση και αν δεν προχωρήσει η εγγραφή, ανακαλέστε την”, κατέληξε.

Η νομική σύμβουλος του Δήμου, κ. Νάκη, μεταξύ άλλων είπε ότι αρμόδιο για τη χορήσηση άδειας είναι το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει την εισήγηση της Αθλητικής Επιτροπής.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Αβραμόπουλος, λέγοντας ότι όταν συμφέρει τη δημοτική Αρχή αρμόδιο είναι το δημοτικό συμβούλιο, και όταν δεν τη συμφέρει, λαμβάνει πολύ σοβαρές αποφάσεις, όπως για τον ηλεκτροφωτισμό, η Οικονομική Επιτροπή.

“Λέτε ότι θα δώσετε εσείς λύση, δώστε την”, παρενέβη ο κ. Αλέκος.

“Παραιτηθείτε και θα δώσω τη λύση”, απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος.

Η κ. Νάκη κατέληξε λέγοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο να χορηγήσει βεβαίωση στον Άθλο και να προχωρήσει η διαδικασία για τον σύλλογο.

Ο Σωτήρης Παπαχρήστος είπε ότι η δημοτική Αρχή είναι αυτή που καλείται να κάνει την πρότασή της για το θέμα.

Εκπροσωπώντας τον ΑΣ Μετέωρα ο Κώστας Φαμίσης συνεχάρη τον κ. Αλμπάνη για το νέο σωματείο και τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις για να παραχωρηθεί ένα γήπεδο.

Ο Πρόεδρος του ΣΚΑΜ, Γιώργος Σιούτας, είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση του δημοτικού σταδίου τα παιδιά του συλλόγου, διότι καλούνται να μοιράζονται το ταρτάν με οποιονδήποτε θέλει να περπατήσει. “Μία ώρα, 3 με 4 το μεσημέρι, ζητούμε μόνο ως ο σύλλογος που αγωνίστηκε για να γίνει το ταρτάν στο δημοτικό στάδιο”, κατέληξε.

“Το γήπεδο έγινε από τον Βασίλη Καρακίτσιο, πρόεδρο των Μετεώρων, και από προέδρους της ομάδας μας. Δώστε χώρο αλλού στον Άθλο”, είπε ο Κώστας Κουβελάς.

Ο Κώστας Ράντος αναφέρθηκε στους αγώνες της προηγούμενης δημοτικής Αρχής για το ταρτάν και επανέλαβε την πρότασή του να κάνουν χρήση του ταρτάν και οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων.

Ο Φώτης Πάλλας είπε ότι ο τόπος μας είναι ένα με τον ΑΣ Μετέωρα, αλλά και ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να βλέπεις καινούργιες προσπάθειες να γεννιούνται σε έναν τόπο. Κλείνοντας κάλεσε τον Δήμαρχο να ενώσει όλες τις πλευρές και να βρει λύση μετά από νέο κύκλο διαλόγου.

Ο Δήμαρχος κάλεσε στο σημείο αυτό το σώμα να αποφασίσει αν θα τον εξουσιοδοτήσει για να χορηγήσει βεβαίωση στον Άθλο ή όχι…

“Ακόμη ένα θέμα που ο Δήμαρχος δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων”, σημείωσε στην παρέμβασή του ο κ. Αβραμόπουλος. “Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι δημιούργημα δικό σας, κύριε Δήμαρχε. Επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να λέω και όχι…”

“Σε όλους ναι λες”, παρενέβη ο κ. Αλέκος.

“Δεν θα συνεχίσω να οδηγούμαι από εσάς στο επίπεδο του δημοσίου διαλόγου που επιλέγετε. Κάντε πρόταση. Όχι τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν γίνεται με ναι σε όλους. Έχουμε παίξει και έχουμε ιδρώσει τη φανέλα του ΑΣ Μετέωρα. Δεν έπρεπε να αφήσετε να φτάσει το θέμα σε αυτό το σημείο. Το στάδιο ανήκει στα Μετέωρα. Φτάνουμε στο σημείο δυστυχώς να πούμε σε παιδιά και γονείς που βρίσκονται εδώ και τέσσερις μήνες στο γήπεδο να βγουν έξω. Αν θέλει ο Δήμαρχος να δώσει τη βεβαίωση, να τη δώσει”, είπε ο κ. Αβραμόπουλος. “Εκφράζω τη δική μου άποψη και οι σύμβουλοί μου μπορούν να ψηφίσουν ό,τι θέλουν”, σημείωσε.

Μετά και από άλλες τοποθετήσεις το θέμα πήγε σε ψηφοφορία με την εξής κατάληξη:

  • Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πρακτικά της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Μετεώρων, τα οποία μεταξύ άλλων απέρριπταν την αίτηση του Άθλου για χρήση των εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου Καλαμπάκας, όπως απέρριπταν και το αίτημα του ΣΚΑΜ για χρήση του ταρτάν κατά αποκλειστικότητα μία ώρα (3-4 μ.μ.) από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση-συμπλήρωση του Κανονισμού Αθλητικών εγκαταστάσεων ως προς το άρθρο 8, που προβλέπει την καθημερινή χρήση του 5ου κουλουάρ του ταρτάν του δημοτικού σταδίου από υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων και του 6ου κουλουάρ από το κοινό.

Δείτε το βίντεο από 1:00′:00”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ