Οικονομική Επιτροπή: Απευθείας ανάθεση θα γίνει για τις συνδέσεις ύδρευσης στην Καλαμπάκα – Όλες οι αποφάσεις

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μετεώρων, υπό την προεδρία του Δημάρχου Θεόδωρου Αλέκου.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα ο ορισμός δικηγόρου (Μαρία Φροσυνάκη) για την υπεράσπιση του πρώην Αντιδημάρχου Γιάννη Γιαννούλα σε υπόθεση για τα αδέσποτα, και ο ορισμός δικηγόρου (Δημοσθένης Τσαγκρασούλης) για αγωγή αποζημίωσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας κατά του τέως Δήμου Καλαμπάκας για τη ΔΕ Μαλακασίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που εγκρίθηκαν

1. Τα πρακτικά Ι και ΙΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων του Δήμου Μετεώρων». Υπήρξε ένας ενδιαφερόμενος για το έργο προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ περίπου. Η έκπτωση που δόθηκε ήταν 2,3%. Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν οι Γιάννης Παπαμιχαήλ και Αντώνης Τούλας.

2. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι διακήρυξης εκμίσθωσης δημοτικού αγρού 16,4 στρεμμάτων στη θέση «ΤΖΙΩΡΤΣΕΣ» του οικισμού ΣΤΑΓΙΑΔΕΣ της Κ. Αγναντιάς του Δήμου Μετεώρων. Τιμή εκκίνησης 13,50 το στρέμμα.

3. Εγκρίθηκε ομόφωνα η εξειδίκευση πίστωσης για οικονομική ενίσχυση συνδημότη μας που επλήγη από πλημμύρες με το ποσό των 2.000 ευρώ.

4. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό ΙΙ της Επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Ενίσχυση της ενεργειακής Απόδοσης του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής». Σουλεμέτσης-Μητσούλης με 42,8% έκπτωση η μειοδότρια κοινοπραξία.

5. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό ΙΙ Επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Ενίσχυση της ενεργειακής Απόδοσης του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας».

6. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πρακτικό Ι της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού του έργου: «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ». Δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά για το έργο προϋπολογισμού 290.180 ευρώ και θα γίνει απευθείας ανάθεση. Μειοψήφησαν ο Αντώνης Τούλας και η Μαρία Φροσυνάκη που πρότειναν να γίνει νέα δημοπράτηση.

7. Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα τεύχη δημοπράτησης και η κατάρτιση των όρων διακήρυξης για τη διενέργεια ανοικτού, ηλεκτρονικού διαγωνισµού µέσω ΕΣΗ∆ΗΣ, για την επιλογή αναδόχου του έργου µε τίτλο: «Διευθέτηση κοίτης χειμάρρου Τζουρτζιώτικου Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής Δήμου Μετεώρων», προϋπολογισµού 1.256.635,08 ευρώ πλέον ΦΠΑ με χρηµατοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020. Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης του διαγωνισμού.

8. Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα δικαιολογητικά δαπανών της πάγιας προκαταβολής των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μετεώρων.

9. Ο ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. κατάθ. 10/2022 και υπ’ αριθ. κατάθ. προσδιορισμού ΕΦ51/2022 έφεσης του Δήμου Μετεώρων κατά της εφεσίβλητης Γ.Χ. ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων (διαδικασία εφέσεων Μονομελούς). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

10. Άσκηση ενδίκου μέσου κατά της υπ’ αριθ. 3034/2022 απόφασης του 3ου Τμήματος (εργατικών) του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

11. Μη άσκηση ενδίκου βοηθήματος κατά της υπ’ αριθμ.:13/2022 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας, η οποία εξεδόθη κατόπιν αιτήσεως της Ομόρρυθμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ & ΚΩΝ/ΝΟΣ Ο.Ε.», νομίμως εκπροσωπούμενη κατά του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησε η Μαρία Φροσυνάκη.

12. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό της επιτροπής κληροδοτήματος Ευσ. Ντούλα της Κοινότητας Καταφύτου (5) για τη χορήγηση γαμήλιου οικονομικού βοηθήματος του εν λόγω κληροδοτήματος για τα έτη 2016 έως & 2021.

13. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό της επιτροπής κληροδοτήματος Ευσ. Ντούλα της Κοινότητας Καλλιρρόης (4) για χορήγηση γαμήλιου οικονομικού βοηθήματος του εν λόγω κληροδοτήματος για τα έτη 2016 έως & 2021.

Δείτε το βίντεο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ