Με την εκδήλωση στο κάμπινγκ “Βράχος” στο Καστράκι συνεχίστηκε η 33η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με την κεντρική εκδήλωση συνεχίστηκε σήμερα το βράδυ η 33η Πανελήνια Αναρριχητική Συνάντηση που γίνεται στα Μετέωρα στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Στο χώρο του κάμπινγκ “Βράχος” στο Καστράκι οι αναρριχητές συγκεντρώθηκαν και η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και τον Δήμαρχο Μετεώρων Θοδωρή Αλέκο, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος βρίσκεται κοντά στους διοργανωτές αυτής της τόσο σημαντικής Συνάντησης. Ευχαρίστησε όλους τους αναρριχητές που συμμετέχουν αλλά και τους διοργανωτές για τη συνεργασία τους και ευχήθηκε κάθε χρόνο οι συμμετοχές να αυξάνονται.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αναφορά σε ορειβάτες που έφυγαν από τη ζωή και στη συνέχεια με απονομές επάθλων σε όσους συμμετείχαν στη σημερινή ορειβασία στους βράχους των Μετέωρων αλλά και στο βράχο της Σαρακίνας.

Να σημειωθεί ότι αναμνηστικές πλακέτες δόθηκαν από τους διοργανωτές τόσο στον Δήμαρχο Μετεώρων, όσο και στον πρόεδρο της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας Άρη Μητρονάτσιο για την συνεργασία τους και την προσφορά τους.

Ένα δώρο (σχοινί) δόθηκε επίσης από τους διοργανωτές στους Βασίλη Θεοδώρου και Χρήστο Τσουρβάκα για την διάσωση δύο Ισραηλινών ορειβατών στο βράχο Δισκοπότηρο πριν από λίγες ημέρες. Ο Χρήστος Τσουρβάκας στο λόγο του είπε μεταξύ άλλων πως οι αναρριχητές πρέπει να προσέχουν και να διαβάζουν καλά τις διαδρομές για να μην έχουμε άλλα παρόμοια περιστατικά.

Ακολούθησε παρουσίαση βιβλίου από τους Γ. Βουτυρόπουλο και Αλ. Ασημακόπουλο για τις αλπικές αναρριχήσεις στα ελληνικά βουνά και Ομιλία από την Κατερίνα Σεργίδου, υποψήφια διδάκτωρα Πολιτισμικής Ιστορίας & Φεμινιστικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Universidad del País Vasco με θέμα: «Ισότιμες και Ασφαλείς Αναβάσεις: Αναγνώριση και αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, της έμφυλης βίας και των διακρίσεων στις ορειβατικές-αναρριχητικές κοινότητες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ