Πολλούς αναρριχητές συγκέντρωσε και φέτος ο βράχος της Σαρακίνας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο πλαίσιο της 33ης Πανελλήνιας Αναρριχητικής Συνάντησης που πραγματοποιείται το τριήμερο 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Καλαμπάκα και στους βράχους των Μετεώρων πραγματοποιούνται στο βράχο της Σαρακίνας αναρριχητικές δραστηριότητες.
Ο βράχος της Σαρακίνας, αποτελεί ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον αναρριχητικό πεδίο για τους αναρριχητές γι’ αυτό και φέτος κέντρισε το ενδιαφέρον των αναρριχητών και συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο.
Στη Σαρακίνα συναντήσαμε σήμερα τον εκπαιδευτή αναρρίχησης Βασίλη Θεοδώρου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πεδίο της Σαρακίνας και μας είπε ότι ο μεγάλος βράχος αποτελείται από κροκαλοπαγές πέτρωμα όπου τα τελευταία χρόνια έχουν ανοιχτεί από μέλη της Ο.Λ.Καλαμπάκας πάρα πολλές διαδρομές, sport χαρακτήρα όπου τα ‘’rele’’ είναι όλα διπλά με κρίκους κλειστού τύπου για ασφαλή αναρρίχηση. Το πέτρωμά του βράχου είναι όμοιο με αυτό των Μετεώρων, είναι μια τέλεια εισαγωγή στην αναρρίχηση στα Μετέωρα, μιας και η αναρρίχηση στον συγκεκριμένο βράχο είναι ασφαλής και απολαυστική.
Επίσης ο κ. Θεοδώρου μας είπε πως φέτος με τη βοήθεια του προέδρου του χωριού ο χώρος καθαρίστηκε και έτσι οι αναρριχητές απολαμβάνουν την αναρρίχησή τους και τη διαμονή τους εκεί. Ο βράχος της Σαρακίνας βρίσκεται δίπλα από το ιστορικό παλαιό γεφύρι έχει αρκετό ύψος και είναι κατακόρυφος από την πλευρά που επέλεξαν οι αναρριχητές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ