Επιστολή Μπουτίνα προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Καλαμπάκας

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Ο Δήμος Μετεώρων είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση στη χώρα και λόγω των Μετεώρων η Καλαμπάκα η πρωτεύουσα του Δήμου είναι ο δεύτερος –μετά την Ακρόπολη- τουριστικός προορισμός σε επισκεψιμότητα στη χώρα.
Δράττομαι της ευκαιρίας ,ενώ υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας πρόσφατου περιστατικού με σοβαρό τραυματισμό επισκέπτη στην πόλη , όπου δεν υπήρχαν οδηγοί ασθενοφόρου και ένα μόνο ασθενοφόρο ήταν σε διακομιδή , με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή άνω των 45 λεπτών άφιξης του ασθενοφόρου –τελικά με συναίνεση ιδιωτών ιατρών διακομίστηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο Κ Υ Καλαμπάκας που βρίσκεται 2 λεπτά από το κέντρο της πόλης .
Παλαιότερα βίωσα και ο ίδιος παρόμοια κατάσταση , όπου μετά από αλλεργικό σοκ ανέμενα άνω των 40 λεπτών σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ,σχεδόν χωρίς σφυγμό .
Κε Υπουργέ , γνωρίζω πως γενικά η ευαισθησία σας σε τέτοια θέματα είναι σε υψηλό βαθμό και είστε αποτελεσματικός , όπως γνωρίζω όμως ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού γενικότερα στο ΕΚΑΒ , όμως σε μια πόλη που τους μισούς και πλέον μήνες το χρόνο η επισκεψιμότητα διπλασιάζει τον πληθυσμό των 10.000 κατοίκων της ,θεωρώ πως πρέπει να βρεθεί μια λύση για τη στελέχωση ακόμη ενός ασθενοφόρου .
Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί ένα ασθενοφόρο στη βάση του Κ.Υ. Καλαμπάκας , αναμένεται ένα ακόμη που είχε γίνει δωρεά από την Ι Μ Βαρλαάμ αλλά ένας προκάτοχος σας σε προηγούμενη κυβέρνηση το αφαίρεσε από εδώ και το έστειλε αλλού και από τότε πιέζουμε και προς τιμήν σας , ανταποκριθήκατε και δώσατε λύση άμεσα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η μεγάλη προσφορά των πληρωμάτων που υπάρχουν που με ελλείψεις προσπαθούν να καλύψουν τις βάρδιες .
Αξιότιμε κε Υπουργέ, η επιτυχία της πολιτείας έγκειται στο επίπεδο προστασίας των πολιτών της και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας , σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος για τη στελέχωση και ετοιμότητα ενός ακόμη ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Καλαμπάκας .

Με τιμή
ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ