Στο Νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύεται ο 63χρονος που είχε λιποθυμικό επεισόδιο στην Καλαμπάκα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ένα περιστατικό που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Αυγούστου στην Καλαμπάκα.

Ένας 63χρονος συμπατριώτης μας κάτοικος εξωτερικού, εβρισκόμενος στην κεντρική οδό της πόλης μας (Τρικάλων) εμφάνισε λιποθυμικό επεισόδιο, και πέφτοντας στο πεζοδρόμιο χτύπησε το κεφάλι του και έχασε τις αισθήσεις του.

Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν τρεις συμπολίτες μας ιατροί, οι οποίοι του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ταυτόχρονο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Με τις γνωστές ελλείψεις σε προσωπικό στο ΕΚΑΒ Καλαμπάκας (το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας της πόλης μας μετέφερε εκείνη τη στιγμή επείγον περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων), ειδοποιήθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας (Λάρισα) να ξεκινήσει ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Τρικάλων.

Στο μεταξύ, ο 63χρονος ασυναίσθητα ήταν πολύ διεγερτικός (με κρίσεις) κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί το συντομότερο στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, έστω και με ιδιωτικό ΙΧ. Λόγω όμως της διεγερτικότητάς του, επιλέχθηκε η καρότσα του αγροτικού ΙΧ, καθώς χρειάστηκε να κρατείται από 2-3 άτομα κατά τη μεταφορά.

Κατά την εισαγωγή του στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, όπως μας ενημέρωσε ο Συντονιστής Διευθυντής του Ζήσης Κελεπούρης, με δεδομένο το άγνωστο ιστορικό του τού χορηγήθηκε αγωγή, και αφού ηρέμησε μετά από λίγα λεπτά, μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο της πόλης μας, που στο μεταξύ είχε γυρίσει, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Η αξονική που του έγινε ήταν καθαρή, καθώς δεν έδειξε εγκεφαλικό επεισόδιο ή κάτι άλλο.

Από το βράδυ της Δευτέρας η κατάσταση της υγείας του κρινόταν καλή, ενώ από το πρωί της Τρίτης νοσηλεύεται στο Καρδιολογικό Τμήμα, καθώς εμφανίζει ταχυκαρδία.

Ο 63χρονος θα παραμείνει για νοσηλεία τουλάχιστον για 48 ώρες ακόμη, διάστημα κατά το οποίο θα του γίνουν επαναληπτικές ή άλλες εξετάσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ