Μαραθώνια συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. ενημ. 23:50 Με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, αλλά τα θέματα αυτά ήταν αρκετά για να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση που άρχισε στις 20:15 λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Εκτός ημερήσιας

Η συνεδρίαση άρχισε με την υποβολή αιτήματος για τη συζήτηση του θέματος της συμμετοχής του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. από τον Γιάννη Παπαμιχαήλ. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να συζητηθεί. Μειοψήφησαν η παράταξη της συμπολίτευσης και ο Αντώνης Τούλας.

Ο Γιώργος Χαντζιάρας έθεσε διάφορα θέματα και πήρε τις εξής απαντήσεις από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αλέκο:

  • Για το θέμα του δημοτικού κολυμβητηρίου ο Δήμαρχος είπε σύντομα θα ολοκληρωθεί η μελέτη για το έργο που ήταν προεκλογική δέσμευση της δημοτικής Αρχής.
  • Για την καθυστέρηση στα έργα υποδομών στην επέκταση σχεδίου πόλεως είπε ότι είναι σε εξέλιξη το έργο της κατασκευής δικτύου όμβριων υδάτων και ότι τα έργα υποδομών θα ακολουθήσουν όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή.
  • Για τη σύνδεση των παροχών ύδρευσης στο νέο δίκτυο της Καλαμπάκας ο Δήμαρχος είπε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜ θα συζητηθεί η μελέτη προϋπολογισμού 290.000 ευρώ για το έργο της σύνδεσης.
  • Για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του κοιμητηρίου της Καλαμπάκας για την τέλεση πολιτικών κηδειών κ.λπ., ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι κανένα έργο δεν επιτρέπεται στην Αδόμητη Ζώνη Μετεώρων.

Ο Αντώνης Τούλας ρώτησε για το θέμα των στάσεων λεωφορείων, για το οποίο ο κ. Αλέκος είπε ότι έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου, και για τη διαδικασία που αφορά στο καλντερίμι στην Τζούρτζια, για το οποίο ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Θώμος είπε ότι έχει γίνει απευθείας ανάθεση για τη διαμόρφωσή του.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λύπας πήρε τον λόγο για να σημειώσει ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο νόμου με το οποίο θα απαγορεύεται στην αντιπολίτευση να θέτει θέματα εκτός ημερησίας διάταξης.

Πρώτο συζητήθηκε το θέμα της Αδόμητης ζώνης Μετεώρων (βλ. ΕΔΩ)

Τα θέματα που εγκρίθηκαν

-Ανακήρυξη του κ. Τάσιου Θεοδόση ως επίτιμου δημότη του Δήμου Μετεώρων. Την εισήγηση έκανε ο συμπολίτης μας Φιλόλογος, Σπυρίδων Βλιώρας. Εγκρίθηκε ομόφωνα. Η τελετή θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας.

-Επικαιροποίηση-συμπλήρωση της υπ΄αρ. 37/2006 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Κλεινοβού για παραχώρηση κτηρίου στο Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Η υπ΄αρ. πρωτ. 2296/15-2-2022 αίτηση του κ. Πάλλα Νικόλαου –Δ/ντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών να ονομαστεί η Καλαμπάκα “Πόλη της τρούφας”. Ο κ. Χαντζιάρας τάχθηκε κατά της αίτησης, ενώ θετική ήταν η παράταξη του Δημάρχου, του κ. Αβραμόπουλου, ο κ. Παπαμιχαήλ και ο κ. Τούλας.

Ο κ. Θώμος είπε ότι επιφυλάσσεται, διότι η Καλαμπάκα έχει τα Μετέωρα και πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική ονομασία και όχι “Καλαμπάκα, πόλη της τρούφας”.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Ενημέρωση του Σώματος περί των προτάσεων του κ. Αθανασίου Ανδρέα για την αξιοποίηση των συλλογών του, που αποτελούνται από 10.000 τόμους, από το 1880 και εντεύθεν, και από 200 πίνακες, και θα προσφερθούν στον Ασπροπόταμο. Ο κ. Λύπας ευχαρίστησε τον κ. Αθανασίου για την προσφορά του, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχουν σήμερα κτήρια για να φιλοξενήσουν την τεράστια δωρεά του στον Ασπροπόταμο και ότι τον χειμώνα τίθεται και θέμα ασφάλειας. Ο κ. Αθανασίου είπε ότι το Ίδρυμα Νιάρχος θα βοηθήσει στην αναπαλαίωση του κτηρίου που υπάρχει στον Ασπροπόταμο και ότι η ασφάλεια μπορεί να επιτευχθεί. Εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ ο κ. Χαντζιάρας απείχε της ψηφοφορίας.

-Γνωμοδότηση περί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έκδοση ΑΕΠΟ για την κατασκευή και λειτουργία μικρού Υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση «Ρέμα Χουτιάνας» Κ. Γλυκομηλιάς. Ο κ. Θώμος είπε ότι το ιδιοκτησιακό θέμα έχει λυθεί και ότι η συμπολίτευση είναι υπέρη της επένδυσης. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας είπε ότι το συμβούλιο είναι θετικό και ότι οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί για το τι θα γίνει και ποια θα είναι τα οφέλη για τη Γλυκομηλιά. Μειοψήφησε ο κ. Χαντζιάρας, ο οποίος είπε ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό.

-Ορισμός της Επιτροπής Τραπεζοκαθισμάτων ως υπεύθυνη για την αυτοψία για χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων μέχρι 50 cc. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Ορισμός της Επιτροπής Τραπεζοκαθισμάτων ως υπεύθυνη για τη σύνταξη κανονιστικής απόφασης για τη λειτουργία καταστημάτων εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων μέχρι 50 cc. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Για το θέμα της συμμετοχής του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. με το ποσό των 60.000 ευρώ ο κ. Παπαμιχαήλ τόνισε ότι η κατάσταση στην αναπτυξιακή εταιρεία είναι άσχημη και ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατό να δοθεί το ποσό για το καλό της. Εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία με τις ψήφους της μείζονος αντπολίτευσης, ενώ η συμπολίτευση απείχε.

-Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησε ο κ. Χαντιζάρας.

-Αίτημα Τσιάμη Βασίλειου περί αγοράς του βιβλίου του με τίτλο «54 ημέρες – Η πολιορκία και άλωση της Κωνσταντινούπολης». Εγκρίθηκε ομόφωνα ποσό 600 ευρώ.

-Τροποποίηση τεχνικού Προγράμματος έτους 2022. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Τροποποίηση πρ-σμού οικ. έτους 2022. Τα έσοδα εγκρίθηκαν ομόφωνα, ενώ τα έξοδα κατά πλειοψηφία.

-Οριστική λήψη απόφασης περί ονοματοθεσίας οδών στην Κοινότητα Φωτεινού. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτημα Κοματσιούλη Γεωργίου περί παραχώρησης-εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στη θέση «ΤΣΕΡΟΣ» του οικισμού Αγίας Τριάδας της Κ. Φλαμπουρεσίου για αδειοδότηση υφιστάμενης κτηνοτροφικής μονάδας.
Εισηγητής: Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έγκριση τροποποίησης Πολεοδομικού σχεδίου Καλαμπάκας στο Ο.Τ.1. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Τρ-ση της υπ΄αρ. 30/2022 Α.Δ.Σ. που αφορά στην υλοποίηση της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτημα Λέγγα Μαρίας περί κατασκευής τοιχίου Αντιστήριξης επί της οδού Τρικάλων στην Καλαμπάκα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτημα του Μορφωτικού/Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βλαχάβας «Παπα-Θύμιος Βλαχάβας» για οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 1000 ευρώ.. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Ανανέωση του προγράμματος ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο μας & ετήσια συντήρηση για το Λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας και τις επιπλέον Υπηρεσίες. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας τμημάτων του Δήμου Μετεώρων.Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Εγκριση εκμίσθωσης ακινήτου κληροδοτήματος του Ευσεβίου Ντούλα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Λήψη απόφασης επί της υπ΄αρ. 1516/2022 αίτησης των Βησσαρίας Ράπτη και Όλγας Ράπτη (σύνταξη νέου μισθωτηρίου λόγω θανάτου μιας εκ των εκμισθωτριών και συνέχιση κατά των λοιπών όρων της παραταθείσας μίσθωσης). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Τροποποίηση της υπ΄αρ. 165/2019 Α.Δ.Σ ως προς την αντικατάσταση μέλους Δ.Σ. της A/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ