Άνοιξε για το κοινό η έκθεση «Η ξυλογλυπτική θυμάται το 1821» που φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ανοικτή για το κοινό θα είναι από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες η έκθεση «Η ξυλογλυπτική θυμάται το 1821» που φιλοξενείται στον χώρο της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας.

Πρόκειται για μία συνεργασία της Βιβλιοθήκης και της Ξυλογλυπτική Σχολής Καλαμπάκας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων άνοιξε με το καλωσόρισμα της Θεόπης Κατσιαμάνη, Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας και ακολούθησε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ο χαιρετισμός του π. Ευάγγελου Γκιουζέλη, Πρωτοπρεσβυτέρου Εφημερίου Μητροπολιτικού Ναού Καλαμπάκας.

Στη συνέχεια χαιρέτισε την εκδήλωση η Πρόεδρος της KDK, Νταϊάνα Δημουλά-Μέρριαμ, και ο Σωτήριος Ζαμπούρας, Διευθυντής της Σχολής Ξυλογλυπτικής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία της Σχολής με τη Βιβλιοθήκη.

Ακολούθησε ξενάγηση των παραβρισκόμενων στα εκθέματα.

Το β΄ μέρος άνοιξε ο Αστυνομικός Διευθυντής Α.Δ. Τρικάλων, Δημήτριος Μήτραινας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) και στη συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη με στόχο τον δανεισμό βιβλίων σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Μετεώρων.

Ακολούθησε η συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών που θα δοθούν από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ουάσινγκτον (WUST) και υπό την Aιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αρχικά μίλησε σχετικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, και στη συνέχει η Πρόεδρος της KDK, Νταϊάνα Δημουλά-Μέρριαμ, και ο Αντιπρόεδρος, Απόστολος Ηλιόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ