Τιμήθηκε η 124η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Κουτσούφλιανης

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε το πρωί της Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, η 124η επέτειος του «Ολοκαυτώματος της Κουτσούφλιανης» στον οικισμό του Πλατάνιστου. Στις 13 Μαΐου 1898, έκαψαν τις πατρογονικές τους εστίες, ξέθαψαν τα οστά των προγόνων τους, έκαψαν τα λείψανα των νεκρών για να μην τα βεβηλώσουν οι Τούρκοι και με επικεφαλής τους προκρίτους και τον ιερέα τους, με τα εικόνισμα τα από την εκκλησία στα χέρια, πέρασαν στην Ελλάδα, διαλέγοντας μια νέα τοποθεσία για να ξαναχτίσουν το χωριό τους από την αρχή, τη σημερινή Παναγία.

Οι εκδηλώσεις για το «Ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιαννης», ξεκίνησαν με τη δοξολογία. Αμέσως μετά τελέστηκε τρισάγιο από τους ιερείς, προς τιμή των ηρωικών μας προγόνων και στη συνέχεια ακολούθησ η κατάθεση στεφάνων και σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Θοδωρή Αλέκο, τους βουλευτές τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Λιούτα και Κατερίνα Παπακώστα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιάννη Μπουτίνα, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Μετεώρων και υποψήφιο Δήμαρχο Λευτέρη Αβραμόπουλο και τον τον πρόεδρο της Παναγίας κ. Αναστάσιο Καταραχιά.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Μπαντανίκας, η υποψήφια Βουλευτής Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία Χαρά Ξάνθη, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Καλαμπάκας, υποψηφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και φυσικά αρκετοί κάτοικοι της Παναγίας, που τίμησαν για μια ακόμη φορά την εκδήλωση.

Την τελετή συντόνισε ο Βαγγελης Τζιουβάρας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img