Υπομονή και θα ξαναδούμε αυτές τις όμορφες εικόνες

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Την αισιοδοξία τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού εκφράζουν κάποιοι από την επιτροπή ειδικών τονίζοντας ότι Πάσχα θα κάνουμε κανονικά φέτος στα χωριά αλλά τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα μάσκες.

Αναφερόμενοι στην αποκλιμάκωση των κρουσμάτων λένε ότι «θα γίνει πιο εμφανής από τις 25 Ιανουαρίου» ωστόσο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, σε μια περίοδο που έχει σχεδόν επικρατήσει καθολικά η μετάλλαξη.

Πλησιάζουν οι Απόκριες και ποιοι δεν θυμούνται αλλά και νοσταλγούν τις όμορφες εποχές που στις Απόκριες ο κόσμος έβγαινε, συνωστίζονταν, χόρευε, τραγουδούσε και διασκέδαζε χωρίς να τον απασχολεί ο κορωνοϊός.
Αντίθετα, όσο απομακρυνόμαστε από τις εποχές εκείνες, τόσο το παρελθόν φαντάζει όχι μόνο μια προσωπική, ευχάριστη θύμηση αλλά και μια εξαιρετική συλλογική εμπειρία που αξίζει να αναπολήσει κανείς.

Υπάρχει περίπτωση να σκεφτόμαστε στο μέλλον με νοσταλγία την περίοδο της πανδημίας; Είναι σχεδόν αδιανόητο να νοσταλγήσουμε τις μάσκες, την καραντίνα, πόσο μάλλον τους θανάτους που έφερε η πανδημία. Κι αυτό όχι γιατί δεν θα έχουμε ισχυρές αναμνήσεις για όλα αυτά αλλά γιατί εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία έχουμε εισέλθει σε μια εποχή πραγματικών απωλειών που θα θέλουμε να ξεχάσουμε.

Υπομονή λοιπόν και ελπίζουμε αυτές τις Απόκριες να μπορούμε να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε όπως πρέπει και να δούμε εικόνες όπως οι παρακάτω και τα χαμόγελα όχι μόνο θα επιστρέψουν στα πρόσωπα όλων μας αλλά το σημαντικότερο θα μπορούμε να τα βλέπουμε!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img