Επίσκεψη του ΕΠΑ.Λ Καλαμπάκας στη Βιβλιοθήκη

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σήμερα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στη Βιβλιοθήκη μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμπάκας, συνοδεία των καθηγητών τους. Σκοπός της επίσκε-ψης ήταν η επαφή των μαθητών με το τεχνολογικό εξοπλισμό τρισδιάστατης σάρωσης και εκτύ-πωσης που διαθέτει η Βιβλιοθήκη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε αναφορά στα οφέλη, αλλά και τα μειονεκτήματα της τρισδιάστατης τεχνολογίας, τη διαδικασία σάρωσης αντικειμένων, τις δυνατότητες του τρισ-διάστατου εκτυπωτή, αλλά και των υλικών εκτύπωσης. Οι μαθητές, με τη βοήθεια του εκπαι-δευμένου προσωπικού, πραγματοποίησαν δοκιμές με τον τρισδιάστατο σαρωτή, είδαν την απο-τύπωση του αντικειμένου στην οθόνη του Η/Υ, γνώρισαν τα στάδια επεξεργασίας των ψηφιακών μοντέλων και τις δυνατότητες του λογισμικού. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν την εκτύπωση της τρισδιάστατης μορφής στον 3D εκτυπωτή με την τεχνική των συνεχόμενων οριζόντιων στρωμάτων ως τη τελική μορφή του αντικειμένου.
Ο τεχνολογικός εξοπλισμός της Βιβλιοθήκης είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών μο-νάδων με σκοπό τη σύνδεση της μαθητικής κοινότητας με τη προηγμένη τεχνολογία.
Ευχαριστούμε το ΕΠΑ.Λ Καλαμπάκας για την επίσκεψη και τη συνεργασία.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img