Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Δήμων με Μνημεία UNESCO στην Καλαμπάκα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Δήμων με Μνημεία UNESCO.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος, ο οποίος τόνισε στον χαιρετισμό του ότι σκοπός του συνεδρίου, που η φιλοδοξία είναι να γίνει θεσμός, είναι η ανάδειξη και προβολή των μνημείων, για να τα παραδώσουμε καλύτερα στις επόμενες γενιές.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, π. Ιωάννης Ζώτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Δημήτρης Τσόλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Τρικάλων Σωτήρης Φαμίσης και ο Προϊστάμενος Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του Υπουργείου Πολιτισμού Νίκος Σαρούκος.

Μεταξύ άλλων, συγχάρηκαν τον Δήμο Μετεώρων για την πρωτοβουλία και τόνισαν ότι το Συνέδριο Δήμων με Μνημεία UNESCO πρέπει να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, καθώς μέσα από τη σύνδεση των δήμων με Μνημεία UNESCO μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν για τους δήμους και για τα ίδια τα μνημεία.

Ακολούθησε η ομιλία του Βλάση Βλασίδη, διδάκτορος Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ιστορικού Αρχαιολογικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά την ομιλία του παρουσιάστηκαν οι δήμοι με τα Μνημεία Unesco στη χώρα μας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ