Ομάδα Δανών επιστημόνων επισκέφθηκε την περιοχή μας για την μελέτη μανιταριών

Με κοινό σημείο το ενδιαφέρον τους για τα μανιτάρια μια ομάδα Δανών Επιστημόνων με επικεφαλής τον κορυφαίο Δανό Καθηγητή Thomas Laessoe βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην πόλη και περιοχή μας για να μελετήσουν τα είδη και τις ιδιότητες μανιταριών που αναπτύσσονται στον τόπο μας.

Οι Δανοί επιστήμονες έρχονται για δεύτερη φορά στην περιοχή μας αφού για τον ίδιο λόγο είχαν επισκεφθεί την Καλαμπάκα και πριν από δυο χρόνια με τον συντοπίτη μας Χρήστο Κόνη να είναι αυτός που και πάλι τους συνόδευσε και τους ξενάγησε στην περιοχή μας προωθώντας μ’ αυτό τον τρόπο τον Εναλλακτικό Τουρισμό, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Μετεώρων είναι ένας προορισμός με πλούσια εναλλαγή τοπίων και με μία μεγάλη γκάμα τουριστικών προϊόντων. Οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας, η αυθεντικότητα των χωριών και οι τουριστικές εμπειρίες που προσφέρουν, μπορούν να αναδειχθούν μέσα από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ο ομάδα των επιστημόνων έφτασε στην πόλη μας την περασμένη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα επισκέφθηκε την Υπαπαντή, την Κρανιά (Μονή Τιμίου Σταυρού) και την Λίμνη Λογγά. Σήμερα το βράδυ στο καφέ Edelweiss υπήρξε μια επιστημονική συνάντηση με επικεφαλής τον καθηγητή και συγγραφέα Thomas Laessoe ο οποίος το τελευταίο διάστημα εργάζεται στο Τμήμα Βιολογίας & Ινστιτούτο Globe, στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Να σημειωθεί ότι οι Δανοί επιστήμονες θα παραμείνουν στην περιοχή μας μέχρι την επόμενη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επισκέψεις και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ