Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

H Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου συμμετείχε στο 27ο Πανελλήνιο Συ-νέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών με φορέα διοργάνωσης το Πανεπιστήμιο Πατρών και κύρια θεματική «Οι βιβλιοθήκες: φάροι ελευθερίας της γνώσης».

Στην εισήγηση παρουσιάστηκε το συνεργατικό έργο με την Επαγγελματική Σχολή Ξυλογλυπ-τικής & Διακοσμητικής Επίπλου Καλαμπάκας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, “Η Ξυλογλυπτική Θυ-μάται το 1821”, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελ-ληνική Επανάσταση και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και Χορηγό Δράσης την εταιρία Eren Hellas.

Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη της ξυλογλυπτικής τέχνης μέσω της χρήσης τεχνολογιών τρισδιάστατης απεικόνισης, καθώς και η αξιοποίηση του παραδοσιακού πολιτισμικού αποθέματος με σκοπό να στηριχθεί η τοπική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, η φορητότητα της τεχνολογικής υποδομής δύναται να αποτελέσει μέσο προώθησης της ξυλογλυπτικής χειροτεχνίας ανά τον κόσμο.

Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα στάδια του έργου, η ροή εργασιών που ακολουθείται, αφού το έργο βρίσκεται εν εξελίξει, καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζονται στην πραγμάτωσή του.

Ευχαριστούμε πολύ τη διοργανωτική και επιστημονική επιτροπή για την αποδοχή της πρό-τασής μας και την άψογη διοργάνωση.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ