Καμπανάκι για την αύξηση του κόστους ανέγερσης οικοδομών

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Καμπανάκι χτυπούν οι κατασκευαστές για την αύξηση του κόστους ανέγερσης νέων οικοδομών, εξαιτίας των ανατιμήσεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στα οικοδομικά υλικά.

Άνθρωποι με γνώση της κατάστασης μιλούν και στην Καλαμπάκα για μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 10% που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 15%, εκφράζοντας την αγωνία τους για το επόμενο διάστημα και την τροπή που παίρνουν τα πράγματα.

Χαρακτηριστικό της ασφυκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται είναι το γεγονός πως υπάρχουν κατασκευαστές που ζητάνε αναπροσαρμογή των συμβολαίων, απειλώντας με προσωρινή διακοπή των εργασιών έως ότου αποκλιμακωθούν οι τιμές. Ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται και στο πεδίο των ανακαινίσεων. Μάλιστα, υπάρχουν επαγγελματίες που εν αναμονή της έναρξης του «νέου Εξοικονομώ» φοβούνται ανατροπή των δεδομένων, αφού αναπροσαρμόζουν προς τα πάνω τα τιμολόγιά τους.

Επαγγελματίες της οικοδομής λένε πως οι προϋπολογισμοί που έγιναν τους προηγούμενους μήνες ανατρέπονται από τα τρέχοντα κοστολόγια και αλλάζουν τα σχέδια κατασκευαστών και αγοραστών και προσθέτουν ότι έχουν αλλάξει δραματικά οι τιμές που είχαν συμφωνηθεί αρχικά αφού εκτιμάται πως σήμερα το κόστος κατασκευής είναι έως και 20% μεγαλύτερο από πέρυσι.

Οι αυξημένες τιμές, εκτιμάται, θα περιορίσουν τη ζήτηση νεόδμητων και θα στρέψουν τους υποψήφιους αγοραστές στη λύση του ενοικίου που και εκεί υπάρχει πρόβλημα αφού τα ακίνητα είναι δυσεύρετα στην πόλη μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ