Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων (28/9)

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελ. ενημ. 21:50

Στις 8.00 μ.μ. περίπου ξεκίνησε η 12η/2021 τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων, η οποία πραγματοποιήθηκε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας.

Μέσω τηλεδιάσκεψης μετείχαν στη συνεδρίαση οι Γιώργος Θώμος, Ζώης Χαλατσάκης, Δημήτρης Ζαμπούρας, Χρήστος Μαλακασιώτης, Φώτης Πάλλας και Δημήτρης Ζιώγας.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε η αλλαγή ονοματεπώνυμου ενός δημότη, ενώ αναγνώστηκαν οι δηλώσεις παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης των κ.κ. Θεοχάρη και Μαλακασιώτη.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση

Οι αποφάσεις

1.-Τροποποίηση της υπ΄αρ. 73/2021 ΑΔΣ περί ανάθεσης υλοτομικών εργασιών στη συστάδα 4α του δημοτικού δάσους Κονισκού για κάλυψη εμπορικής ξυλείας (νέα προσφορά από τον Ελεύθερο Δασικό Συν/σμού Εργασίας Φλαμπουρεσίου – Τυμφαίων). Ανέβηκε η τιμή από τα 35 στα 43 ευρώ τον τόνο (εμπορική αξία). Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ πρότεινε να πάει σε δημοπρασία και όχι σε ανάθεση, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Θεοχάρης.. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάθεση με τα 43 ευρώ. Ο Γιώργος Χαντζιάρας δήλωσε παρών.

2.-Αίτημα του Ορεινού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Αμαράντου & Κλεινού Καλαμπάκας για παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ατομικών αναγκών οικισμού Αγίου Δημητρίου Κοινότητας Γαύρου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3.-Αίτημα του Ορεινού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Αμαράντου & Κλεινού Καλαμπάκας για παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ατομικών αναγκών δάσους Κλεινού (συστάδα 6β).
40 ευρώ τον τόνο. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

5.-Αίτηση Ορεινού Δασικού Συν/σμού Εργασίας Μηλιάς Καλαμπάκας και για παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ατομικών αναγκών καυσοξύλων Κ. Γαύρου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

6.-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του συνιδιόκτητου δάσους «Κρύας Βρύσης».

6.-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του συνιδιόκτητου δάσους «Κρύας Βρύσης».
Εγκρίθηκε ομόφωνα.

7.-Αίτηση Μάνου Χαράλαμπου περί μεταβίβασης άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγοράς υπαίθριου εμπορίου, από πατέρα στην κόρη.  Εγκρίθηκε ομόφωνα.

11.-Τροποποίηση της ΑΔΣ 172/2019 περί ορισμού επιτροπής αυθαίρετης βόσκησης εντός οικισμών ως προς τα μέλη. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

19.-Τροποποίηση της 137/2021 απόφασης Δ.Σ ως προς το τίμημα εκμίσθωσης έκτακτης κάρπωσης στο δημοτικό δάσος Βλαχάβας, κατόπιν απόσυρσης του ενδιαφερόμενου συνεταιρισμού. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

20. Διόρθωση ορίων αγρού του Δήμου Κιλελέρ (κληροδότημα Βελιγκέκα στην Κοινότητα Πολυθέας).  Εγκρίθηκε ομόφωνα.

4.-Περί έγκρισης πρακτικής άσκησης τελειόφοιτων ΔΙΕΚ στο Δήμο Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.- Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

9.- Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2021. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Όχι είπε ο κ. Χαντζιάρας.

10.-Τροποποίηση της υπ΄αρ. 252/2019 ΑΔΣ αναφορικά με τον «Καθορισμό αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μετεώρων». Δικαιούνται αποζημίωση όσοι μένουν σε απόσταση άνω των 10 χλμ. από την Καλαμπάκα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

12.-Αίτηση εκ νέου του Τσεκούρα Γεώργιου περί τροποποίησης εγκεκριμένου σχεδίου στην Κοινότητα Βλαχάβας του Δήμου Μετεώρων. Αλλαγή χρήσης σε κοινόχρηστες ιδιοκτησίες με σκοπό την ανέγερση αίθουσας κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γεώργιος Ντιναπόγιας είπε ότι το έργο αυτό δεν προσφέρει ούτε στην κτηνοτροφία ούτε στον τουρισμό.

Ο κ. Παπαμιχαήλ είπε ότι συμφωνεί με την αίτηση και ότι πρόκειται για ένα έργο που, σύμφωνα με τον κ. Τσεκούρα, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.\

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι υπάρχει μία κόντρα, και ότι η παράταξή του συμφωνεί με την άποψη του Προέδρου κ. Ντιναπόγια.

Ο κ. Τούλας είπε ότι το χωριό έχει Πρόεδρο και με αυτού την άποψη συμφωνεί.

Ο κ. Χαντζιάρας είπε ότι υπάρχει διχασμός, αλλά από την άλλη υπάρχουν και τα χρήματα. Είμαι σε δίλημμα, δηλώνω παρών, είπε.

Ο κ. Παπαχρήστος είπε ότι το θέμα έρχεται για τέταρτη φορά και ψήφισε όχι.

Ναί είπε ο κ. Θεοχάρης.

Κατά πλειοψηφία δεν εγκρίθηκε (14-15-1 παρών).

Απουσίαζαν η κ. Τσαραπατσάνη και οι κ.κ. Θεμέλης και Καραπέτσας.

13.-Τροποποίηση της ΑΔΣ 119/21 «Καθορισμός χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους της Κοιν. Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων».

Ο κ. Τούλας είπε ότι 70 καταστηματάρχες δεν έκαναν αίτηση και δεν πληρώνουν για τη χρήση των πεζοδρομίων, προκαλώντας αίσθηση.

Ο κ. Ράντος είπε ότι πρόκειται για 70 επαγγελματίες που δεν φαίνονται, ενώ υπάρχουν στις καταστάσεις 25 που πληρώνουν και 25 που χρωστούν. Αυτό είναι λάθος, είπε.

Ο κ. Λύπας είπε ότι δεν πρόκειται για 70, και ζήτησε από τον κ. Τούλα να φέρει κατάσταση.

Ο Δήμαρχος κ. Αλέκος είπε ότι αυτό είναι άδικο, όπως λέει ο κ. Ράντος, και θα διορθωθεί.

Ο κ. Καλτσούδας είπε ότι αυτό έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι.

Με τον κ. Καλτσούζα συμφώνησε και ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ζήτησε μετά τη δήλωση του κ. Τούλα να προστατευθούν οι υγιείς επαγγελματίες.

Αυτό θα γίνει, είπε ο κ. Αλέκος.

Κατά πλειοψηφία. Όχι είπε η παράταξη του κ. Παπαμιχαήλ και ο κ. Παπαχρήστος.

14.Αίτηση για την έγκριση στάσεων και αφετηρίας και σύμφωνη γνώμη ειδικής διαδρομής ανοικτού λεωφορείου αστικής περιήγησης πόλεων. Αφορά σε αίτηση της εταιρείας ΘΕΛΞΙΣ. Θα δωθούν οι ίδιες στάσεις στην πόλη που είχαν δοθεί σε άλλες τρεις εταιρείας το 2015.

Ο κ. Χανζτιάρας είπε ότι ο Δήμος μπορεί να κάνει ό,τι κάνουν οι εταιρείες αυτές, με δρομολόγια και σε χωριά, κάνοντας κοινωνικό έργο, καταψηφίζοντας την αίτηση.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

15.-Αντικατάσταση παραιτηθέντος προέδρου της Κοινότητας Ματονερίου του Δήμου Μετεώρων. Όπως είπε ο κ. Αλέκος δεν υπάρχει αντικαταστάτης και ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αρσενίου, αμισθί. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

16.-Τρ/ση της 163/2019 ΑΔΣ ως προς την αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Μετεώρων.
Τη θέση του Στέφανου Θεοχάρη παίρνει ο Δημήτρης Κόττης και τη θέση του εκλιπόντος Χρήστου Σινάνη παίρνει ο Λευτέρης Αβραμόπουλος. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

17.-«Αντικατάσταση εκπροσώπου του Δήμου Μετεώρων στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας «Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ- ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε».

Η παράταξη Δύναμη Ευθύνης πρότεινε την Ευαγγελία Μπαντέκα – Νάνη.

Ο κ. Παπαμιχαήλ είπε χρειάζονται σε αυτές τις θέσεις άτομα με εμπειρία, και γνώσεις στη διοίκηση και έθεσε κι εκείνος υποψηφιότητα.

Με τις ψήφους της Δύναμης Ευθύνης πλειοψήφισε (12-5) η κ. Μπαντέκα-Νάνη.

18.-Λήψη απόφασης περί δωρεάν παραχώρησης ή μη οικοπέδου για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Μετεώρων.

Ο κ. Χαντζιάρας είπε ότι είναι θέμα που αφορά στο Κράτος και όχι στον Δήμο. Για αυτό, είμαι αντίθετος, είπε ο κ. Χαντζιάρας.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση.

21. Χαρακτηρισμός κωδικού αριθμού εξόδων στον πρ/σμό οικ. έτους 2021 ως δεκτικού εκδόσεως ενταλμάτων προπληρωμής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ