Καταγγελία για κοπή φυτών στο παρκάκι του Αγίου Αντωνίου

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Επί Δημαρχίας Βύρωνα Μπουτίνα κατασκευάστηκε ο πεζόδρομος Μετεώρων, τμήμα του οποίου ήταν και η περιοχή του Αγίου Αντωνίου. Μεταξύ των δύο πλατειών που κυβοστρώθηκαν τότε, παρέμεινε ένας χωμάτινος χώρος μήκους 50-60 μέτρων. (Είχα προτείνει τότε να γίνει μια πλατεία πιο μεγάλη και όχι δύο, και στο κάτω μέρος να μείνει χώρος-δρόμος, για να εξυπηρετούνται τα σπίτια που υπήρχαν εκεί, αλλά δεν εισακούστηκα. Ούτε οι ίδιοι οι κάτοικοι επέμειναν. Τώρα υπάρχει πρόβλημα).

Στον χώρο αυτό σπάρθηκε, τότε επί Μπουτίνα, γκαζόν και φυτεύτηκαν αειθαλή δέντρα σε γραμμές, όχι πεύκα με πευκοβελόνες και κουκουνάρια. Υπήρχε εκεί και μια μεγάλη ακακία, που κόπηκε από το Δήμο Φεβρουάριο ή Μάρτιο φέτος. Κατά καιρούς φύτεψα με τα χέρια μου μια Βάγια, μια κερασιά, μια μουριά, τρεις πασχαλιές μοβ, τριανταφυλλιές και άλλα λουλούδια. Την Άνοιξη μεταφύτεψε μία αγγελική η γυναίκα μου. Μόνες τους φύτρωσαν δυο μπορμποτσιλιές (μικρή και μεγάλη), μια καρυδιά και μια μικρή κερασιά.

Επί Δημαρχίας Μπουτίνα είχαν τοποθετηθεί σωλήνες για αυτόματο πότισμα που με την πάροδο του χρόνου καταστράφηκαν ή κλάπηκαν. Έπαιρνα νερό, και από εκεί, πολλές φορές παρέα με τον Νίκο Κατοίκο, με ποτιστήρι και πότιζα αυτά τα δεντράκια, αλλά και άλλα που έχω φυτέψει, κυρίως καρποφόρα, όπως αμυγδαλιές, καρυδιές, κυδωνιές, κουτσουπιές, κορομηλιές, κερασιές, μουριές… Πολλοί διαβάτες τα έχουν δει και με έχουν δει να τα ποτίζω. Δεν είναι μυστικό αυτό. Εξάλλου, το έχω ξαναγράψει. Τα οπωροφόρα δέντρα τα έβαλα, για να παίρνουν τους καρπούς άνθρωποι, πτηνά και ζώα (π.χ. καρύδια και μύγδαλα οι σκίουροι, μούρα και κορόμηλα οι χελώνες, κ.λπ.).

Χθες (Πέμπτη 23/9/2021) το μεσημέρι πηγαίνοντας στον χώρο είδα ότι είχαν κοπεί οι τρεις πασχαλιές, η μουριά, η μικρή κερασιά, η μικρή μπορμποτσιλιά, η καρυδιά και η αγγελική. Δίπλα εργατοτεχνίτες δούλευαν σε έναν πέτρινο τοίχο. Αυτοί ίσως είδαν και ξέρουν τί έγινε. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Τσίκαρη ο οποίος μου είπε ότι ο Δήμος δεν έκοψε τίποτε και ότι μια γειτόνισσα του είπε να μαζέψει ο Δήμος τα κομμένα κλαδιά, όπως και έγινε. Προσωπικά, δεν είδα ποιος ή ποια τα έκοψε. Πάντως, πιστεύω, ότι άτομα από εκεί γύρω είναι οι κουτσουρευτές, δεν ήρθαν ούτε από τη Σαρακίνα, ούτε από τη Θεόπετρα.

Θα αναφέρω μερικά γεγονότα, έτσι για την ιστορία. Πριν από 4-5 μήνες ήρθε στην περιοχή μας ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Αλέκος, συνοδευόμενος από μια γειτόνισσα, η οποία του έδειχνε τα δέντρα (του Μπουτίνα και την κερασιά) που πρέπει να κοπούν, γιατί θα πάρουμε φωτιά και φύλλα τους (;) βουλώνουν τα λούκια του σπιτιού της (λούκια εγώ, τη λέω την αμαρτία μου, δεν είδα). Λέω επί λέξει του Δημάρχου: «Δήμαρχε, μια λύση υπάρχει. Να κόψετε όλα τα δέντρα και να φέρετε 10-20 φορτηγά άμμο και να κάμετε την περιοχή μας έρημο! Φύλλα δέντρων έρχονται με τον αέρα και από άλλες περιοχές, ακόμη και σκόνη από την Αφρική έρχεται. Η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει ακόμη δέντρα χωρίς φύλλα».
Πριν από 15 μέρες ήρθε συνεργείο του Δήμου, για να κόψει κλαδιά της ακακίας που από τον αέρα έσπασε και ακούμπησε στη στέγη του Αγίου Νικολάου. Άκουσα γειτόνισσα να λέει στον παρευρισκόμενο Αντιδήμαρχο Βασίλη Τσίκαρη να κοπούν τα δέντρα (του Μπουτίνα και η κερασιά), διαφορετικά θα βγει σε ραδιόφωνο…

Πριν από 4-5 ημέρες ήρθε στην περιοχή ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σάκης Σινάνης. Μου είπε ότι λόγος της επίσκεψής του ήταν να δει τα δέντρα που θέλει γειτόνισσα να κοπούν.

Αν φταίω εγώ, που φύτεψα μερικά λουλούδια και δέντρα σε δημοτικό χώρο για τον ευπρεπισμό του, ας πληρώσω! Ας με κρεμάσουν από την κερασιά που φύτεψα!

Αυτούς που χωρίς ντροπή τα έκοψαν, θα τους βρει και θα τους κάμει, τουλάχιστον μια σύσταση ο Δήμος, έστω για ηθική ικανοποίηση; Θα το πράξει ή θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε άλλες Αρχές;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ