Δήμος Μετεώρων: Σημαντικές επαφές του Σπ. Νικολογιάννη στη ΔΕΘ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ολοκληρώθηκε πλέον η 85η διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση της εκθεσιακής δραστηριότητας προσελκύοντας πάνω από 87.000 επισκέπτες.

Παρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις δυσκολίες που βιώνουμε, η έκθεση φιλοξένησε σημαντικές συμμετοχές προσδίδοντας κύρος στη λειτουργία της και υπεραξία στους επισκέπτες.

Προσωπικά, επισκέφθηκα περίπτερα τα οποία είναι υψηλής σημασίας ιδιαίτερα για το δήμο Μετεώρων.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκίνησε από το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου ενημερώθηκα για τις εν γένει δράσεις της Περιφέρειάς μας και για το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι επισκέπτες προς την ευρύτερη περιοχή μας με έναν από τους βασικότερους άξονες το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO τα Μετέωρα.

Με αφορμή την απογραφή στη χώρα μας, η οποία θα υλοποιηθεί κατά το τρίμηνο Οκτ – Δεκ 2021, επισκέφθηκα το περίπτερο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η άντληση των στοιχείων κατά την απογραφή και η αντικειμενικότητά τους αποτελούν καταλύτη στις στρατηγικές αποφάσεις της Κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση των οικονομικών πόρων, των επενδύσεων και τη χάραξη του στρατηγικού σχεδιασμού.

Επόμενος σταθμός, της ενδιαφέρουσας και σημαντικής από ποιοτικά στοιχεία περιήγησης, ήταν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ένα πανεπιστήμιο με μεγάλη δυναμική που αφουγκράζεται την αγορά και αποκτά διεθνή αναγνώριση.

Διαθέτει αξιόλογα ακαδημαϊκά τμήματα τουρισμού, καθηγητές – εκπροσώπους του οποίου έχω προσκαλέσει και συνεργαστεί μαζί τους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του τουρισμού στο δήμο Μετεώρων και την επικείμενη υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το οποίο θα προάγουμε τον πολιτιστικό τουρισμό ως «ομπρέλα» των επί μέρους τουριστικών ενοτήτων.

Τέλος, επισκέφθηκα τη Γεωλογική Υπηρεσία Ελλάδος, το αντικείμενο της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το δήμο Μετεώρων και το γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων.

Σε συζήτηση που ακολούθησε, πρότεινα τη συνεργασία με την υπηρεσία και αποδέχθηκαν καταρχήν πρόσκληση για διοργάνωση ημερίδας και έρευνας στα Μετέωρα με επίκεντρο το Γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων.

Σπυρίδων Δημ. Νικολογιάννης
Ειδ. Σύμβουλος Δημάρχου Δ. Μετεώρων σε θέματα Τουρισμού & Οικονομικών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ