Εντυπωσιακές εικόνες από αναρρίχηση στο βράχο της Σαρακίνας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο πλαίσιο της 32ης Πανελλήνιας Αναρριχητικής Συνάντησης που πραγματοποιείται το τριήμερο 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην Καλαμπάκα και στους βράχους των Μετεώρων πραγματοποιήθηκαν στο βράχο της Σαρακίνας αναρριχητικές δραστηριότητες.

Ο βράχος της Σαρακίνας, όπως αναφέρθηκε και στην χθεσινή κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Καστράκι, αποτελεί ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον αναρριχητικό πεδίο για τους αναρριχητές.

Στη Σαρακίνα συναντήσαμε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου τον εκπαιδευτή αναρρίχησης Βασίλη Θεοδώρου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το πεδίο της Σαρακίνας εκείνη την ημέρα και μας είπε ότι ο μεγάλος βράχος αποτελείται από κροκαλοπαγές πέτρωμα όπου τον τελευταίο χρόνο έχουν ανοιχτεί από μέλη της Ο.Λ.Καλαμπάκας 22 διαδρομές, sport χαρακτήρα όπου τα ‘’rele’’ είναι όλα διπλά με κρίκους  κλειστού τύπου για ασφαλή αναρρίχηση. Το πέτρωμά του βράχου είναι όμοιο με αυτό των Μετεώρων, είναι μια τέλεια εισαγωγή στην αναρρίχηση στα Μετέωρα, μιας και η αναρρίχηση στον συγκεκριμένο βράχο είναι ασφαλής και απολαυστική.

Επίσης ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στην προοπτική να γίνει στο βράχο της Σαρακίνας ένα όμορφο αναρριχητικό πάρκο όπου θα δώσει στην περιοχή και στο αναρριχητικό πεδίο προστιθέμενη αξία. Η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Δήμο Μετεώρων για την δημιουργία αυτού του πάρκου και υπάρχουν ενδείξεις ότι το εγχείρημα είναι σε καλό δρόμο.

Ο βράχος της Σαρακίνας βρίσκεται δίπλα από το ιστορικό παλαιό γεφύρι έχει αρκετό ύψος και είναι κατακόρυφος από την πλευρά που επέλεξαν οι αναρριχητές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ