Ενδιαφέρουσα η Εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας, με την ευκαιρία του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας στη Λάρισα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Μετεώρων.

Ως βάση της κοινής δράσης χρησιμοποιείται η ψηφιακή έκθεση «Για την Ελλάδα από αγάπη!», μια έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BNF) και τη δημοσιογραφική της ιστοσελίδα RetroNews.

Η εκδήλωση, της οποίας τον συντονισμό είχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας, άνοιξε με χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκου και της Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λάρισα κ. Χρύσας Βουλγαράκη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Ομιλία με θέμα: “1821-1920 …: μια διαρκής επανάσταση”  από τον κ. Γεώργιο Καραμπελιά, Πολιτικό Επιστήμονα – Συγγραφέα.

Ακολούθησε μια παρουσίαση της εργασίας, που πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, και είχε ως θέμα την Τρισδιάστατη Σάρωση και Εκτύπωση της προτομής του τοπικού ήρωα Παπα-Θύμιου Βλαχάβα, ένα έργο το οποίο η Βιβλιοθήκη δώρισε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Την παρουσίαση προλόγησε ο Αντιπρόεδρος της KDK κ. Απόστολος Ηλιόπουλος και παρουσίασε ο καθηγητής του Γενικού Λυκείου κ. Γρηγόρης Δερεκενάρης.

Αμέσως μετά σειρά είχε το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, το οποίο παρουσίασε το θέμα “Η πορεία της διδασκαλίας του μαθήματος της Γαλλικής γλώσσας στην ελληνική εκπαίδευση”. Από το Ρήγα και τον Κοραή ώς τις μέρες μας: Ποια ήταν η επιρροή του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος στο ελληνικό σχολείο και ποιος ο ρόλος της Γαλλικής γλώσσας στα Ελληνικά Γράμματα. Μια ερευνητική προσπάθεια μέσα από τα εκθέματα και τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας.

Η ψηφιακή έκθεση θα παραμείνει μέχρι 31/12/2021 στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ