Εμποροπανήγυρη Καλαμπάκας: Θα γίνει κανονικά, αν δεν απαγορευτεί από την Κυβέρνηση

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μετεώρων οι όροι για την πραγματοποίηση της ετήσιας εμποροπανήγυρης της Καλαμπάκας, του γνωστού πανηγυριού του Αϊ-Λιά.

Με την πραγματοποίησή της διαφώνησε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ο οποίος είπε ότι με την εξέλιξη που λαμβάνει η πανδημία ο Δήμος θα πάρει μεγάλο ρίσκο.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Θεόδωρος Αλέκος, είπε ότι καμιά δημοτική Αρχή δεν μπορεί να διαφυλάξει πλήρως τη δημόσια υγεία, παρά τους ελέγχους που θα γίνουν στο πανηγύρι από τη Δημοτική Αστυνομία και το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων.

Είπε επίσης ότι ήδη το ενδιαφέρον των εμπόρων είναι μεγάλο.

Σημείωσε ότι έχει κι εκείνος τις επιφυλάξεις του, και ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει η κατασκευή των παραπηγμάτων με την προϋπόθεση ότι δεν θα επιβαρυνθεί με κανένα κόστος ο Δήμος Μετεώρων σε περίπτωση απαγόρευσης της τέλεσης των εμποροπανηγύρεων από την Κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαμιχαήλ μάλιστα εξέφρασε την απορία του στο σημείο αυτό για το πώς θα δεχθεί ο εργολάβος να μην αποζημιωθεί για την κατασκευή των παραπηγμάτων. «Πολλά δώρα δέχεστε, μία για την αποκομιδή των απορριμμάτων, μία για τα παραπήγματα», σχολίασε ο κ. Παπαμιχαήλ.

«Απαντώ στην ειρωνεία του κ. Παπαμιχαήλ και λέω ότι έχετε καλό Δήμαρχο, γι’ αυτό ο Δήμος δέχεται δώρα», απάντησε ο κ. Αλέκος.

Επιφυλάξεις εξέφρασαν επίσης η Μαρία Φροσυνάκη και ο Χρήστος Παπαγεωργίου, αλλά αναφέρθηκαν και στην ανάγκη διαφύλαξης του θεσμού του πανηγυριού στην πόλη μας.

Ο Δημήτρης Λύπας είπε ότι η Καλαμπάκα θα είναι μέσα στις πρώτες πόλεις που θα πραγματοποιήσουν εμποροπανήγυρη. «Είμαστε πανέτοιμοι και θα προετοιμαστούμε και για να επιστρέψουμε τα χρήματα, αν τελικά απαγορευτούν οι εμποροπανηγύρεις», είπε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Τούλας, οι έμποροι θα εγκατασταθούν στις 18 Ιουλίου, και το πανηγύρι θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 23 Ιουλίου.

Το κόστος θα ανέρχεται στα 200 ευρώ για τις απλές θέσεις και στα 350 στις θέσεις για σουβλάκια. Θα γίνεται έκπτωση 20% σε δημότες Μετεώρων και ΑμΕΑ, ενώ όσοι θα έχουν μόνο πάγκους θα πληρώσουν μισή τιμή.

Θα υπάρχουν στον χώρο της εμποροπανήγυρης 4 χημικές τουαλέτες και 4 ντουζιέρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ