Ικανοποίηση για την εφαρμογή της βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Την ικανοποίηση τους για την εφαρμογή της βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της Καστανιάς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εξέφρασαν στον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύλης Κώστας Ζούρτος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καστανιάς του Δήμου Μετεώρων Χρήστος Βλαχάβας.

Αυτό που τονίστηκε στη συνάντηση είναι πως η εφαρμογή του προγράμματος θα προστατεύσει την Καστανιά από τον σημαντικότερο εντομολογικό εχθρό της, διασφαλίζοντας την καστανοπαραγωγή και κατ’ επέκταση το γεωργικό εισόδημα. Παράλληλα ευχαρίστησαν τον Χρήστο Μιχαλάκη για το γεγονός ότι η Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται στο πλευρό τους και εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι οι εξαπολύσεις των ωφέλιμων εντόμων θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην προστασία των δένδρων καστανιάς από το έντομο της σφήκας.

Να σημειωθεί ότι η παραγωγή κάστανου αποτελεί πηγή ζωής, μιας και το 75-80% περίπου της παραγωγής εξάγεται, με κύριο προορισμό κυρίως την Ιταλία, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (20-25%) προωθείται στην εγχώρια αγορά.

Προηγούμενο άρθροΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 1402
Επόμενο άρθροΑρ. φύλλου 1402

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ