Κι όμως τα έκοψαν…

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Του ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΡΡΗ

Για να μη λένε ότι κάνουμε κριτική μόνο για τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν στο Δήμο μας, γράφουμε και για ένα καλό, έστω κι αν αυτό υπάγεται στην καθημερινότητα και στα αυτονόητα, γιατί η αντιμετώπιση και η λύση προβλημάτων της καθημερινότητας και γενικώς των αυτονόητων, έχουν καταντήσει στις μέρες μας είδη εν ανεπαρκεία.

Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στο κόψιμο χόρτων στο μονοπάτι μετά τον Άγιο Αντώνιο Καλαμπάκας.

Βλέποντας ότι τα χορτάρια είχαν φτάσει ένα μπόι, είχαν «κλείσει» το μονοπάτι και είχαν κρύψει τις μοναδικές πινακίδες, κι αυτές είδος εν ανεπαρκεία είναι, που δείχνουν στους διαβάτες πώς θα πάνε προς Καστράκι, Αγία Τριάδα και Μικρή Αϊά, βγήκα την προηγούμενη εβδομάδα στο Ράδιο Μετέωρα και έκανα ένα σχόλιο, επειδή στην εκπομπή γινόταν αναφορά στο κόψιμο χόρτων.

Την επομένη ή μεθεπόμενη μέρα ήρθε υπάλληλος (Κοινωφελούς Εργασίας) και έκοψε τα χορτάρια στο μικρό τμήμα από Άγιο Αντώνιο έως Άγιο Βασίλειο και στην αρχή του μονοπατιού προς Μικρή Αϊά. (Φαίνεται πως και ο Δήμος φοβέρα θέλει!).

Να αναφέρω ότι δυο συνεχόμενες μέρες ήρθαν περίπατο στον Άγιο Αντώνιο παιδιά από δύο Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, αλλά δεν συνέχισαν πιο πέρα, και καλώς έπραξαν, γιατί θα αντιμετώπιζαν προβλήματα (φίδια, χόρτα, αγκάθια…).

Χθες Τρίτη ήρθε ο Καλαμπακιώτης υπάλληλος του Δήμου Σπύρος Μπάκος, ο οποίος καθάρισε όλο το μονοπάτι από τον Άγιο Αντώνιο μέχρι την τοποθεσία «Σταυρός», στα σύνορα με το Καστράκι, και όχι μόνο μέχρι την Αγλίστρα του Μπάντοβα, όπως γινόταν σχεδόν όλες τις άλλες φορές. Δηλαδή καθάρισε μια απόσταση μήκους 700 περίπου μέτρων!

Τον πέτυχα και τον φωτογράφισα στο παλιό καλντερίμι που υπάρχει ανάμεσα σε δυο βράχους, κοντά στο ρέμα του Κλεφτογιώργη. Από αυτό περνούσαν παλιά άνθρωποι και ζώα για να πάνε ή να έρθουν από το Καστράκι. Μάλιστα, μου είπε: «Τι όμορφο μονοπάτι είναι αυτό, πρώτη φορά το περπατάω».

Κι άλλοι Καλαμπακιώτες δεν το γνωρίζουν! Όσοι έχετε όρεξη, μπορείτε πρωί ή απόγευμα να κάνετε αυτήν την πανέμορφη διαδρομή που είναι στα ριζά των βράχων των Μετεώρων (Άλτσος, Αϊά, Μπάντοβας, Αμπάρια). Αυτήν την εποχή είναι ανθισμένα και τα σπαρτά που υπάρχουν σε κάποια σημεία. Καλό περπάτημα!

Υστερόγραφο: Για το τμήμα του μονοπατιού από Άγιο Αντώνιο μέχρι την Αγλίστρα του Μπάντοβα περίπου 300 μέτρα, είχε κάνει μελέτη ο Βύρων Μπουτίνας, καθώς και κάποια προεργασία. Έχασε, όμως τις εκλογές από τον Σακελλαρίου και παρέμεινε. Επί Δημαρχίας Σινάνη η μελέτη αυτή, εστάλη στο ΚΑΣ, το οποίο την απέρριψε. Για το υπόλοιπο κομμάτι δεν έχει γίνει τίποτα. Πριν από 3-4 χρόνια είχαν μαζευτεί υπογραφές, 300 περίπου μάζεψα εγώ, για να γίνει αυτό το έργο, αλλά ποτέ δεν κατατέθηκαν στον Δήμο… Θα μου πείτε, «απ’ ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα». Εκεί καταντήσαμε. Και είμαστε, υποτίθεται, τουριστική πόλη. Τρομάρα μας!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ