Δύο θετικά self test σε Καλαμπακιώτες μαθητές

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Δύο θετικά self test πρεοέκυψαν κατά τον χθεσινό έλεγχο των μαθητών ενόψει της επαναλειτουργίας από σήμερα Δευτέρα όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου τα θετικά test αφορούν σε δύο Καλαμπακιώτες μαθητές, έναν του Γενικού Λυκείου κι έναν του Γυμνασίου.

Τα παιδιά και οι οικογένειές τους παραμένουν σε καραντίνα, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και τα φιλικά πρόσωπα των μαθητών.

Τι γίνεται όταν ένα self test είναι θετικό

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν.

Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ..

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ