Καταστροφές από τον παγετό σε δενδροκαλλιέργειες στο Δήμο Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Μετά από την ξαφνική χιονόπτωση αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες σε κάποιες περιοχές του Δήμου Μετεώρων έφτασαν και τους -5 βαθμούς Κελσίου, οι δενδρώδεις καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με τον γνωστό Γεωπόνο Βάιο Ζιάκα μεγάλες ζημιές έχουν γίνει σε δέντρα με μήλα, αχλάδια, κεράσια, δαμάσκηνα, καρυδια, αμυγδαλα, πιθανον και αμπελια, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μετεώρων.

Παραγωγοί μας λένε ότι κάποιες καλλιέργειες ήταν σε πλήρη άνθιση και κάποιες σε πιο αρχικό στάδιο. Πιθανότατα μιλάμε για καταστροφές ανάλογα την καλλιέργεια από 80% έως και 100%. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να αντικατασταθούν και κάποια δέντρα που κάηκαν από τον παγετό και δεν θα βγάλουν ξανά καρπό.

Οι παραγωγοί αρκετών περιοχών του Δήμου Μετεώρων αναμένουν τα αποτελέσματα αφού Κλιμάκιο του ΕΓΛΑ Λάρισας επισκέφθηκε τις περιοχές αυτές το Σάββατο και λένε ότι με αυτή την κατάσταση φαίνεται πως ακόμη κι αν κάποιοι έχουν μια μικρή παραγωγή φέτος, δύσκολα θα την μαζέψουν καθώς οικονομικά μπορεί να μην συμφέρει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ