Στη δημοσιότητα από τον Πρόεδρο Μαυρελίου το έγγραφο για την ακαταλληλότητα του νερού της πλατείας του χωριού

Μετά από τα παράπονα που διατυπώθηκαν και δημόσια (βλ. ΕΔΩ) για το πρόβλημα στην υδροδότηση του Μαυρελίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Κλεισιάρης δημοσιοποιεί το έγγραφο που έλαβε από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με την εντολή για απαγόρευση πόσης του νερού της πλατείας του χωριού.

Στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια της δειγματοληψίας νερού που πραγματοποιήθηκε την 22α-03-2021 από αρμοδίους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας, στα πλαίσια του εποπτικού ελέγχου, από σημεία του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ […και της βρύσης της πλατείας] & της Τ.Κ. ΑΧΕΛΙΝΑΔΑΣ του Δ.Μετεώρων προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιότητα του διατιθέμενου πόσιμου νερού.

Σας διαβιβάζουμε τα σχετ. (σε φωτ/φα) Πιστοποιητικά Μικροβιολογικών & Χημικών Δοκιμών σας εφιστούμε την προσοχή και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων από σημείο του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. ΑΧΕΛΙΝΑΔΑΣ ΔΕΝ πληρούν τις απαιτήσεις-παραμετρικές τιμές των μικροβιολογικών (κυρίως) παραμέτρων της (5) σχετ. Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις οποίες ελέγχθηκαν.

Επιπλέον, δεδομένου ότι (σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα των εν λόγω εργαστηριακών αναλύσεων) δείγμα νερού «ΠΗΓΗΣ» (και όχι του δικτύου ύδρευσης) της βρύσης που βρίσκεται στην πλατεία της Τ.Κ. ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ διαπιστώθηκε υπέρβαση της Ανώτατης Παραμετρικής τιμής [σχ. ΚΥΑ] σε Εντερόκοκκους.

ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Κ.ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Τ.Κ.ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΠΟΣΗ …έως ότου και μόνον εφόσον διασφαλισθεί η καταλληλότητα αυτού. …κατόπιν διενέργειας απαιτούμενων εργασιών όπως υγειονομικών αναγνωρίσεων της περιοχής της «ΠΗΓΗΣ», εργαστηριακών εξετάσεων και γενικό της λήψης κάθε μέτρου, έτσι ώστε ως νερό που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση να είναι υγιεινό και καθαρό, απαλλαγμένο μικροοργανισμών και παρασίτων και οποιονδηποτε ουσιών σε αριθμούς και συγκεντρώσεις που αποτελούν ενδεχόμενο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, απαλλαγμένο από κάθε υγειονομικό κίνδυνο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ