Ακυρώνεται η εκδήλωση για τη Μάχη της Μερίτσας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ένα γεγονός σχεδόν άγνωστο στον πολύ κόσμο είναι η πρώτη μάχη στον Ελλαδικό χώρο ενάντια στους Ιταλούς κατακτητές. Ο λόγος γίνεται για την Μάχη της Μερίτσας. Στο στενό πέρασμα στην τοποθεσία Μερίτσα του Δήμου μας στις 11 Φεβρουαρίου 1943 περίπου 60 αντάρτες με την βοήθεια πολιτών των Χασίων κατάφεραν να αποδεκατίσουν 306 Ιταλούς άρτια εξοπλισμένους.

Στο σημείο όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα υπάρχει μνημείο που κάθε χρόνο τιμούνται οι πεσόντες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τα ιδανικά. Οι Έλληνες πατριώτες που αφήσανε την τελευταία τους πνοή στο πεδίο της μάχης είναι:

ΝΙΚ. ΣΩΤ. ΜΟΥΛΑΡΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡ. ΛΑΜΠΡΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
ΖΗΣΗΣ ΝΙΚ. ΔΗΜΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜ. ΚΑΡΑΖΗΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΙΑΛΗΣ

Τη φετινή χρονιά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων.

Ωστόσο, όλοι εμείς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την πατρίδα.

Τιμή και δόξα σε όλους τους ήρωες.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού,
Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας
Θώμος Γεώργιος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εσείς όμως κύριοι οφείλεται με έναν κληρικό να τελέσετε μνημόσυνο και δύο άτομα να καταθέσουν στεφάνι, χωρίς κουστωδίες…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ