Συγχαρητήριο μήνυμα προς το Δ.Σ. Δήμου Πύλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πύλης ψηφίστηκε ομόφωνα, από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, η αρνητική θέση του Δήμου στην κάθε μορφής εγκατάσταση ανεμογεννητριών και στην λειτουργία αιολικών
πάρκων στην περιοχή μας.

Η καταψήφιση από το Δήμο Πύλης των σχεδίων για εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων στις
βουνοκορυφές του Ασπροποτάμου έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενη παρόμοια απόφαση του ΔΣ. Δήμου Μετεώρων και έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπίπτει χρονικά με την τοποθέτηση στη θέση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος του συντοπίτη μας
βουλευτή Τρικάλων κ. Σκρέκα.

Η ομοφωνία αυτή αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κάθε σχέδιο καταστροφής και μετατροπής του Ασπροποτάμου σε βιομηχανικό τοπίο θα έχει απέναντί του σύσσωμη την τοπική κοινωνία.

Συγχαίρουμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης που αφουγκράστηκαν την ανησυχία και την αγωνία των πολιτών για ενδεχόμενη εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων στα ορεινά του νομού μας και τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας.

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της περιοχής του Ασπροποτάμου.

Συγχαρητήρια!

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητοί, η δημοσίευσή σας είναι αναχρονιστική καθώς ανακοινώνει ένα ψήφισμα, για κάτι που κανείς δεν ζήτησε ή απεύθυνε αίτημα προς το Δήμο Πύλης και εξηγούμαι. Παλιότερα η διοίκηση είτε δεχόταν και ικανοποιούσε αιτήματα επενδυτών, τοπικών φορέων και απλών πολιτών, είτε ρωτούσε τους τοπικούς φορείς, και κατ’ επέκταση τους πολίτες, για να υλοποιήσει έργα. Αυτό το άλλοτε δεδομένο δεν υπάρχει πλέον. Το δικαίωμα εκφοράς γνώμης από τις τοπικές κοινωνίες (συμπεριλαμβανομένων των Δήμων) έχει αφαιρεθεί από το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο για το περιβάλλον (βλ. 4/5/2020 Βουλή των Ελλήνων).. Με αυτό το δεδομένο το σχήμα αδειοδότησης είναι απλούστατο: α) Θέλει ο επενδυτής, β) αιτείται στη ΡΑΕ, γ) εγκρίνει ο όποιος Υπουργός. Η σειρά μπορεί να αλλάξει, οι ενδιάμεσοι φορείς όμως παραμένουν δίχως λόγο.

    Οπότε, πράγματι είναι χρήσιμο να δημοσιεύετε απόψεις και ψηφίσματα, δείγμα μιας ενεργής κοινωνίας, άσκοπο όμως αν υπάρχει άλλη στόχευση (π.χ. δημόσιες σχέσεις, τάχα ‘’αγωνιστική’’ διάθεση κ.λπ.), καθώς κανείς επενδυτής ΑΠΕ δεν έχει λόγο να ρωτήσει κανέναν Δήμο.

    Υ/Γ: Σχετικά με τον κ. Σκρέκα, πράγματι έχει ‘’ιδιαίτερη σημασία’’ η παρουσία του, ειδικά αν για κάποιο λόγο παρέμβει. Επειδή όμως η υποκρισία έχει πολύ κοντά πόδια πλέον, σας θυμίζω ότι ο εν λόγω βουλευτής ανήκει στη Ν.Δ. η οποία ψήφισε (4 Μαίου 2020) τον «εκσυγχρονισμό περιβαλλοντικής νομοθεσίας …κ.α.». Εν ολίγοις, πρώτη φορά στην ελληνική κοινοβουλευτική Ιστορία βρέθηκε κυβέρνηση (εν προκειμένω της Ν.Δ., αλλά και το ΠΑΣΟΚ στα ίδια βήματα βάδιζε), να υποβαθμίσει με νόμο, τόσο προκλητικά και με τέτοια ένταση την περιβαλλοντική νομοθεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ