Το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας ολοκλήρωσε το σχέδιο δράσης «Πράσινη Ενέργεια και Τεχνολογία»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», ολοκληρώθηκε το σχέδιο δράσης «Πράσινη Ενέργεια και Τεχνολογία», το οποίο ξεκίνησε την σχολική χρονιά 2019-20 και λόγω των συνθηκών πανδημίας, είχε πάρει παράταση για την υλοποίησή του.

Συγκεκριμένα στο ΕπαΛ Καλαμπάκας υλοποιήσαμε δύο υποδράσεις:

#Υποδράση1: ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (VIRTUAL MUSEUM)

Η δράση αφορούσε την υλοποίηση μιας εφαρμογής Εικονικής Πραγματικότητας (VR App) για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών της πόλης της Καλαμπάκας. Στα πλαίσια του μαθήματος «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων», οι μαθητές της Α’ τάξης σε συνεργασία με τους μαθητές του Τομέα Πληροφορικής και την καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών δημιούργησαν την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας (VR headset). Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση του μουσείου για την άριστη συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια της υλοποίησης της δράσης.
Υπεύθυνος υλοποίησης:
ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Συνεργαζόμενοι καθηγητές: ΑΓΓΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΤΣΟΥΡΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

 

#Υποδράση2: ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΝΕΛ

Υλοποιήθηκε η εγκατάσταση και ρύθμιση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος, το οποίο τροφοδοτεί με ρεύμα το σύστημα των έξυπνων κάδων ανακύκλωσης που κατασκευάστηκαν και λειτουργούν στο ΕπαΛ Καλαμπάκας από το 2019. Οι μαθητές ηλεκτρολογίας ολοκλήρωσαν την τελική εγκατάσταση ώστε το φωτοβολταϊκό πάνελ να αποθηκεύει το ρεύμα σε κατάλληλη μπαταρία τάσης 12V, το οποίο στη συνέχεια μέσω κατάλληλου inverter μετατρέπεται σε 230V, βγάζει έξοδο σε ηλεκτρολογικό πίνακα και τροφοδοτεί το σύστημα των κάδων (arduino, σερβοκινητήρες, τροφοδοτικά, μετασχηματιστές, laptop, smart TV). Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γεωργούλα Παναγιώτη και την εταιρία GeoGreen για την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, καθώς και για την καθοδήγησή τους τόσο στην επιλογή του ηλεκτρολογικού υλικού, όσο και στην σχεδίαση της συνδεσμολογίας που απαιτείται για ένα τέτοιο σύστημα.
Παράλληλα με το αυτόνομο σύστημα παροχής ρεύματος, οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής υλοποίησαν και μια σειρά από βελτιώσεις στο σύστημα των έξυπνων κάδων, όπως πχ την ενσωμάτωση ειδικού πληκτρολογίου με το οποίο θα μπορούμε με χρήση κατάλληλου κωδικού, να δίνουμε την πληροφορία στο σύστημα για το πότε αδειάζει κάθε κάδος, ώστε να συγκεντρώνουμε στατιστικά για τις ποσότητες των υλικών που ανακυκλώνει το σχολείο μας.
Υπεύθυνος υλοποίησης:
ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Συνεργαζόμενοι καθηγητές: ΠΑΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συνεργαζόμενος φορέας: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ