Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης στον Δήμο Μετεώρων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Περισσότερο από μιάμιση ώρα διήρκησε η πρώτη στην ιστορία του Δήμου μας συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, που έγινε σήμερα το απόγευμα για την Οικονομική Επιτροπή.

Η συνεδρίαση διεξήχθη μετ’ εμποδίων, μια που τα μέλη της Επιτροπής δεν ήταν εξοικειωμένα με τη διαδικασία και ξεχνούσαν τα μικρόφωνα ανοικτά, με συνέπεια να ακούγεται ηχώ από τους ομιλητές.

Αυτό όμως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, και γενικά μπορούμε να πούμε ότι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ωστόσο, στο εξής οι συμμετέχοντες σε ανάλογες τηλεδιασκέψεις σύμβουλοι και μέλη Επιτροπών πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να ανοίγουν τα μικρόφωνά τους και να παρεμβαίνουν, αν δεν λάβουν τον λόγο.

Αναλυτικά τα θέματα ήταν τα εξής:

– Η επικύρωση της υπ’ αριθ. 558/2020 απόφασης του Δημάρχου Μετεώρων, για την επιβολή τέλους 2,40 ευρώ το έτος ανά υδρόμετρο για τα αδέσποτα. Η απόφαση ακυρώθηκε μετά από προσφυγή του Χρήστου Σινάνη. Ο Δήμαρχος θα κάνει προσφυγή, σημειώνοντας ότι ανάλογη απόφαση έλαβε το Δ.Σ. του Δήμου Καρδίτσας. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

– Μη άσκηση ενδίκου βοηθήματος κατά της υπ’ αριθ. 21/2020 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας, καθώς και της τεθείσας παρά πόδας αυτής από 28.09.2020 επιταγής προς πληρωμή, κατά του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής, Θοδωρής Αλέκος, είπε σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα ότι από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Τετάρτη πληρώθηκαν 1.289.563 ευρώ και μένουν ακόμη 80.436 ευρώ, που θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

-Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου (κ. Σαμαρτζή) για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. κατάθ. 16/2020 αίτησης αναίρεσης κατά του Δήμου Μετεώρων ενώπιον του Αρείου Πάγου (πολιτικό τμήμα). Υπόθεση θανάτου Αθανασίου Μήτσιου. Οι συγγενείς του ζητούν να ξανασυζητηθεί η υπόθεση στο Εφετείο. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου (κ. Αγγέλη) για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων και την υποστήριξη κατηγορίας ενώπιον του Αρείου Πάγου (ποινικό τμήμα) στην υπ’ αριθ. πινακίου 463/2020 ποινική υπόθεση ENERGA, της εταιρείας που εισέπραττε τα τέλη της ΔΕΗ και δεν τα απέδιδε στον Δήμο. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Τροποποίηση – συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 53/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων για ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου (κ. Φροσυνάκη). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου (κ. Χαρτοπούλου) για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. κατάθ. ΑΓ 211/2019 αγωγής κατά του Δήμου Μετεώρων ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρικάλων. Αφορά σε αίτημα δημοτικών υπαλλήλων για χορήγηση δώρων και επιδομάτων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου (κ. Μίχου) για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. κατάθ. ΑΓ 200/2019 αγωγής κατά του Δήμου Μετεώρων ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρικάλων. Αφορά σε αίτημα δημοτικού υπαλλήλου για χορήγηση δώρων και επιδομάτων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου (κ. Μίχου) για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. κατάθ. 16/2020 αγωγής (διαδικασία μικροδιαφορών) κατά του Δήμου Μετεώρων ενώπιον του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας. Ποσό 19.000 ευρώ για ΦΠΑ και 11.000 ευρώ για ΤΕΒΕ πρώην υπαλλήλους του Δήμου. Κάθε υπάλληλος ζητά από 1.300 έως 3.100 ευρώ. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αναγκαιότητα ορισμού δικηγόρου (κ. Κανάτα) για τη συζήτηση της με αριθμ. κατάθεσης 159/2019 έφεσης του Δήμου Μετεώρων κατά της υπ’ αριθ. 44/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων (τακτική διαδικασία). Αφορά οφειλή του πρώην Δήμου Μαλακασίου για μελέτη του ΕΛΓΟ Δήμητρα ποσού 76.000 ευρώ. Πληρώθηκαν 49.000 ευρώ και μένει ποσό 27.000 ευρώ υπόλοιπο. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι διακήρυξης του έργου «Άρδευση Aμπελίων Τ.Κ. Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων», προϋπ. 700.000 ευρώ και συγκροτήθηκε η επιτροπή διαγωνισμού.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό δημοπρασίας εκμίσθωσης υλοτομίας καυσοξύλων στo δημοτικό δάσος Γάβρου για την κάλυψη ατομικών αναγκών.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό δημοπρασίας εκμίσθωσης υλοτομίας καυσοξύλων στo δημοτικό δάσος Αγίου Δημητρίου για την κάλυψη ατομικών αναγκών.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό δημοπρασίας εκμίσθωσης υλοτομίας καυσοξύλων στo δημοτικό δάσος Καστρακίου για την κάλυψη ατομικών αναγκών.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό Ι του διαγωνισμού «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Μετεώρων».

– Ομόφωνα έγινε η αποδοχή δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ποσού 4.100 ευρώ μέσω τις ΚΕΔΕ, που προορίζεται για αγορά τροφίμων, που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους από το Κέντρο Κοινότητας.

– Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι διακήρυξης αγροτεμαχίων στην Κοινότητα Περιστέρας.

– Εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνες εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου (αφορά σε 56 στεφάνια και συνολικό ποσό 1.026 ευρώ). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020. Προστίθεται ποσό για μισθοδοσία σχολικών καθαριστριών και με 54.000 ενισχύονται ο κωδικοί για δικαστικά έξοδα, ΙΚΑ, τακτικές αποδοχές και 8.300 για προμήθεια εξοπλισμού τηλεδιασκέψεων που θα δοθούν σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Σινάνης είπε ότι όλοι οι σύμβουλοι έχουν κάποιο τάμπλετ ή υπολογιστή και με αυτά τα χρήματα μπορεί να γίνει κάποιο έργο. Ο κ. Αλέκος είπε ότι θα προμηθευτούν με τάμπλετ μόνο όσοι δεν έχουν.

Αναβλήθηκε μετά από πρόταση του Χρήστου Σινάνη η αποδοχή δωρεάς αγροτεμαχίου 1000 τ.μ. στην Κοινότητα Κλεινού, για να ληφθεί απόφαση τοπικού συμβουλίου και να ελεγχθεί αν είναι ελεύθερο βαρών.

Αναφορικά με τη σύμβαση εκμίσθωσης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κοινότητα Μαυρελίου του Δήμου Μετεώρων, που αφορά σε κτήριο που αποτελείται από καφενείο, υπόγειο και ξενώνα λέχθηκε ότι ανήκουν συνολικά 40 τ.μ. στην τοπική Εκκλησία και 20 τ.μ. στον Δήμο. Όπως λέχθηκε, ο μισθωτής δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του ως προς την απόδοση του ετησίου μισθώματος και θα αναζητηθεί λύση ενώπιον του Δημάρχου, παρουσία του μισθωτή και το τοπικού εφημερίου.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ