Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης στον Δήμο Μετεώρων

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Περισσότερο από μιάμιση ώρα διήρκησε η πρώτη στην ιστορία του Δήμου μας συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, που έγινε σήμερα το απόγευμα για την Οικονομική Επιτροπή.

Η συνεδρίαση διεξήχθη μετ’ εμποδίων, μια που τα μέλη της Επιτροπής δεν ήταν εξοικειωμένα με τη διαδικασία και ξεχνούσαν τα μικρόφωνα ανοικτά, με συνέπεια να ακούγεται ηχώ από τους ομιλητές.

Αυτό όμως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, και γενικά μπορούμε να πούμε ότι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ωστόσο, στο εξής οι συμμετέχοντες σε ανάλογες τηλεδιασκέψεις σύμβουλοι και μέλη Επιτροπών πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να ανοίγουν τα μικρόφωνά τους και να παρεμβαίνουν, αν δεν λάβουν τον λόγο.

Αναλυτικά τα θέματα ήταν τα εξής:

– Η επικύρωση της υπ’ αριθ. 558/2020 απόφασης του Δημάρχου Μετεώρων, για την επιβολή τέλους 2,40 ευρώ το έτος ανά υδρόμετρο για τα αδέσποτα. Η απόφαση ακυρώθηκε μετά από προσφυγή του Χρήστου Σινάνη. Ο Δήμαρχος θα κάνει προσφυγή, σημειώνοντας ότι ανάλογη απόφαση έλαβε το Δ.Σ. του Δήμου Καρδίτσας. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

– Μη άσκηση ενδίκου βοηθήματος κατά της υπ’ αριθ. 21/2020 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας, καθώς και της τεθείσας παρά πόδας αυτής από 28.09.2020 επιταγής προς πληρωμή, κατά του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής, Θοδωρής Αλέκος, είπε σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα ότι από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Τετάρτη πληρώθηκαν 1.289.563 ευρώ και μένουν ακόμη 80.436 ευρώ, που θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

-Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου (κ. Σαμαρτζή) για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. κατάθ. 16/2020 αίτησης αναίρεσης κατά του Δήμου Μετεώρων ενώπιον του Αρείου Πάγου (πολιτικό τμήμα). Υπόθεση θανάτου Αθανασίου Μήτσιου. Οι συγγενείς του ζητούν να ξανασυζητηθεί η υπόθεση στο Εφετείο. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου (κ. Αγγέλη) για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων και την υποστήριξη κατηγορίας ενώπιον του Αρείου Πάγου (ποινικό τμήμα) στην υπ’ αριθ. πινακίου 463/2020 ποινική υπόθεση ENERGA, της εταιρείας που εισέπραττε τα τέλη της ΔΕΗ και δεν τα απέδιδε στον Δήμο. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Τροποποίηση – συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 53/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων για ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου (κ. Φροσυνάκη). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου (κ. Χαρτοπούλου) για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. κατάθ. ΑΓ 211/2019 αγωγής κατά του Δήμου Μετεώρων ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρικάλων. Αφορά σε αίτημα δημοτικών υπαλλήλων για χορήγηση δώρων και επιδομάτων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου (κ. Μίχου) για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. κατάθ. ΑΓ 200/2019 αγωγής κατά του Δήμου Μετεώρων ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρικάλων. Αφορά σε αίτημα δημοτικού υπαλλήλου για χορήγηση δώρων και επιδομάτων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου (κ. Μίχου) για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. κατάθ. 16/2020 αγωγής (διαδικασία μικροδιαφορών) κατά του Δήμου Μετεώρων ενώπιον του Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας. Ποσό 19.000 ευρώ για ΦΠΑ και 11.000 ευρώ για ΤΕΒΕ πρώην υπαλλήλους του Δήμου. Κάθε υπάλληλος ζητά από 1.300 έως 3.100 ευρώ. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αναγκαιότητα ορισμού δικηγόρου (κ. Κανάτα) για τη συζήτηση της με αριθμ. κατάθεσης 159/2019 έφεσης του Δήμου Μετεώρων κατά της υπ’ αριθ. 44/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων (τακτική διαδικασία). Αφορά οφειλή του πρώην Δήμου Μαλακασίου για μελέτη του ΕΛΓΟ Δήμητρα ποσού 76.000 ευρώ. Πληρώθηκαν 49.000 ευρώ και μένει ποσό 27.000 ευρώ υπόλοιπο. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι διακήρυξης του έργου «Άρδευση Aμπελίων Τ.Κ. Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων», προϋπ. 700.000 ευρώ και συγκροτήθηκε η επιτροπή διαγωνισμού.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό δημοπρασίας εκμίσθωσης υλοτομίας καυσοξύλων στo δημοτικό δάσος Γάβρου για την κάλυψη ατομικών αναγκών.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό δημοπρασίας εκμίσθωσης υλοτομίας καυσοξύλων στo δημοτικό δάσος Αγίου Δημητρίου για την κάλυψη ατομικών αναγκών.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό δημοπρασίας εκμίσθωσης υλοτομίας καυσοξύλων στo δημοτικό δάσος Καστρακίου για την κάλυψη ατομικών αναγκών.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό Ι του διαγωνισμού «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Μετεώρων».

– Ομόφωνα έγινε η αποδοχή δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ποσού 4.100 ευρώ μέσω τις ΚΕΔΕ, που προορίζεται για αγορά τροφίμων, που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους από το Κέντρο Κοινότητας.

– Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι διακήρυξης αγροτεμαχίων στην Κοινότητα Περιστέρας.

– Εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνες εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου (αφορά σε 56 στεφάνια και συνολικό ποσό 1.026 ευρώ). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020. Προστίθεται ποσό για μισθοδοσία σχολικών καθαριστριών και με 54.000 ενισχύονται ο κωδικοί για δικαστικά έξοδα, ΙΚΑ, τακτικές αποδοχές και 8.300 για προμήθεια εξοπλισμού τηλεδιασκέψεων που θα δοθούν σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Σινάνης είπε ότι όλοι οι σύμβουλοι έχουν κάποιο τάμπλετ ή υπολογιστή και με αυτά τα χρήματα μπορεί να γίνει κάποιο έργο. Ο κ. Αλέκος είπε ότι θα προμηθευτούν με τάμπλετ μόνο όσοι δεν έχουν.

Αναβλήθηκε μετά από πρόταση του Χρήστου Σινάνη η αποδοχή δωρεάς αγροτεμαχίου 1000 τ.μ. στην Κοινότητα Κλεινού, για να ληφθεί απόφαση τοπικού συμβουλίου και να ελεγχθεί αν είναι ελεύθερο βαρών.

Αναφορικά με τη σύμβαση εκμίσθωσης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κοινότητα Μαυρελίου του Δήμου Μετεώρων, που αφορά σε κτήριο που αποτελείται από καφενείο, υπόγειο και ξενώνα λέχθηκε ότι ανήκουν συνολικά 40 τ.μ. στην τοπική Εκκλησία και 20 τ.μ. στον Δήμο. Όπως λέχθηκε, ο μισθωτής δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του ως προς την απόδοση του ετησίου μισθώματος και θα αναζητηθεί λύση ενώπιον του Δημάρχου, παρουσία του μισθωτή και το τοπικού εφημερίου.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Θαλάσσιος Κόσμος – Γεύματα στη Λαδόκολλα

Ο Θαλάσσιος κόσμος ΤΩΡΑ φέρνει στην Καλαμπάκα τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. Ολοκληρωμένες συνθέσεις γευμάτων κλεισμένες στη λαδόκολλα που περιμένουν από εσάς απλά ψήσιμο. Χαρακτηριστικές προσφορές: • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μόνο 9,85 ευρώ • Σολομός με φαρφάλες μόνο 9,85 ευρώ. • Γαριδομακαρονάδα μόνο με 9,40 ευρώ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ... ΨΗΣΙΜΟ! Επωφεληθείτε από τη...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Καλαμπάκα: Έκπτωση 44% δόθηκε για το έργο της αποχέτευσης όμβριων υδάτων

Εγκρίθηκε πρόσφατα ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μετεώρων το πρακτικό Ι της επιτροπής διαγωνισµού για την επιλογή αναδόχου του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ∆ΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ» προϋπολογισµού 2.750.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%). Σύμφωνα και με την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής, αναδεικνύεται προσωρινός αναδόχος – µειοδότης του ηλεκτρονικού...

Γαλλική ανάποδη μηλόπιτα Tarte Tatin

ΥΛΙΚΑ Για τα μήλα 200γρ. ζάχαρη 45γρ. βούτυρο 6-8 μεσαία κόκκινα μήλα 1 στικ κανέλας 3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο Για τη βάση της μηλόπιτας 250γρ. αλεύρι 100γρ. βούτυρο 100γρ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά 1 πρέζα αλάτι.   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τη βάση της μηλόπιτας: Σε ένα μπολ προσθέτετε το αλεύρι, το βούτυρο απαραίτητα παγωμένο, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και τρίβετε με τα δάχτυλα...

Εγκρίθηκε η προμελέτη για τον χώρο στάθμευσης στη Μονή Βαρλαάμ – Δεν προβλέπονται περίπτερα

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ενέκρινε την προμελέτη διαμόρφωσης χώρου στάθμευσης στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων με τους ακόλουθους όρους: 1. Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του βαθμιδωτού πρανούς με χρήση συρματοκιβωτίων, να υποβληθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων μελέτη αισθητικής αποκατάστασης της τελικής κεκλιμένης επιφάνειας. 2. Να μην υλοποιηθεί η...

«Σχέδιο Ασκληπιός»: Ξεκινά το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του Δ. Τρικκαίων

Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του Δήμου Τρικκαίων, με προμετωπίδα τον Ασκληπιό και ανάδειξη 5 διαφορετικών τομέων, ξεκινά. Πρόκειται για το «Σχέδιο Ασκληπιός» που υλοποιεί με μελετημένα βήματα ο Δήμος Τρικκαίων, με - έμφαση στον πρωτογενή τομέα, - τα φαρμακευτικά φυτά, - την εκπαίδευση - ενίσχυση τριτογενούς τομέα - ανάδειξη έργου του Ασκληπιού. Το...

Συμμετοχή του Δήμου Μετεώρων στο 12ο OTS Forum 2020

Κατά το τριήμερο 26-27-28 Νοεμβρίου 2020, ο Δήμος Μετεώρων συμμετείχε στο 12ο OTS Forum με τις εισηγήσεις να έλαβαν χώρα διαδικτυακά. Λόγω της απουσίας του Δημάρχου κ. Αλέκου, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο και πέρυσι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, ο Δήμος Μετεώρων εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Λύπα...

Εγκρίθηκε η πρώτη πληρωμή για την ενίσχυση παραγωγών λαϊκών αγορών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με γνώμονα την ενίσχυση των αγροτών που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποτροπή μετάδοσης της νόσου του κορωνοϊού, ενέκρινε την πληρωμή της ενίσχυσης προς τους παραγωγούς λαϊκών αγορών. Το συνολικό ποσό που διατίθεται στην πρώτη αυτή πληρωμή ανέρχεται...

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2020

Σε εφαρμογή της 2ης τροποποίησης εγκυκλίου διαδικασίας υποβολής δήλωσης εφαρμογής του υπομέτρου 8.1 “Δάσωση και δημιουργία δασικών εκτάσεων” του Μέτρου 8 “Επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α. 2014-2020) – ανειλημμένες υποχρεώσεις του Μέτρου 221 “Πρώτη Δάσωση Γεωργικών Γαιών”...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...