Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων: Διαφωνία για την επιβολή τέλους για τα αδέσποτα

Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων: Διαφωνία για την επιβολή τέλους για τα αδέσποτα

-

Άρχισε στις 8.30 μ.μ. και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11.30 μ.μ. η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, κεκλεισμένων των θυρών, βάσει της 163 εγκ. της 29-5-20 του ΥΠΕΣ και προς αποφυγή της διάδοσης του κορωνοιού COVID-19, με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Η συνεδρίαση άρχισε με το αίτημα της εταιρείας «ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»για εκμίσθωση δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης και εμφιάλωσης-εμπορίας πόσιμου ύδατος α) από την κοινοτική πηγή «Πουρνάρι» Κλεινοβού & «Γκούρα» Αμαράντου. (βλ. ξεχωριστό ρεπορτάζ).

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν οι αποδοχές ποσών 72.790 για λειτουργικές δαπάνες και 9.000 ευρώ για αγορά μασκών που θα δοθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και η έκφραση θετικής άποψης για το Δάσος του Σκεπαρίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι αποφάσεις:

-Εγκρίθηκε η Αποδοχή πίστωσης 1.370.000,00€ από ΥΠ-ΕΣ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Μετεώρων προς τρίτους. (βλ. ξεχωριστό ρεπορτάζ).

-Επανέγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ), λόγω εσφαλμένης υποβολής του αρχικού σχεδίου οικ. έτους 2020. Εγκρίθηκε, όχι είπε ο κ. Χαντζιάρας.

-Διαγραφή τιμολογίων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2020. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Έκφραση απόψεων για τη βοσκή δάσους Κοινότητας Διάβας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έκφραση απόψεων για τη βοσκή δάσους Κοινότητας Αγναντιάς του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έκφραση απόψεων για τη βοσκή δάσους Κοινότητας Οξύνειας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση COSMOTE για εκμίσθωση Δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Παναγίας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Αίτηση Αναπτυξιακού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Καστανιάς-Αμπελίων Κλεινού Καλαμπάκας (εκμίσθωση δάσους Κοινότητας Καστανιάς και δάσους Κοινότητας Κλεινού με το ποσό των 11 ευρώ). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση Ορεινού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Αμαράντου και Κλεινοβού Καλαμπάκας (εκμίσθωση δάσους Κοινότητας Αμαράντου και δάσους Κοινότητας Κλεινού). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Απευθείας ανάθεση Δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Ανθούσας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση Κωστή Γεωργίου περί παραχώρησης δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Καστρακίου για κατασκευή βρύσης. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Εκμίσθωση ακινήτων του Δήμου Μετεώρων:
• αγροτεμαχίου 1000 τ.μ στην Κοινότητα Θεόπετρας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.
• δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Κρύας Βρύσης. Εγκρίθηκε ομόφωνα.
• οικοπέδου 150 τ.μ στη διασταύρωση της Κρανιάς Ασπροποτάμου. Αναβλήθηκε, διότι υπάρχει ένσταση από την ιερά μονή Αγίου Στεφάνου.

-Αίτηση Παπαϊωάννου Ευαγγελής (περί εκμίσθωσης αγροτεμαχίου στην Κοινότητα Θεόπετρας του Δήμου Μετεώρων). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έκφραση απόψεων για τη βοσκή δάσους Κοινότητας Καστρακίου του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτημα Πρότυπου Δασικού Συνεταιρισμού Χρυσομηλιάς για παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ατομικών αναγκών δάσους Κοινότητας Ασπροκκλησιάς.

-Αίτημα Βασιλείου Γεωργίας περί εκμίσθωσης Δημοτικού Καταστήματος στην Κοινότητα Κρύας Βρύσης για έξι χρόνια. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτημα Ζαραμπούκα Κων/νου περί εκμίσθωσης οικοπέδου στην διασταύρωση της Κρανιάς Ασπροποτάμου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση Παράτασης της υφιστάμενης πέργκολας έμπροσθεν του καταστήματος με το διακριτικό «ZoomSerie» επί της οδού Τρικάλων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

-Αναβλήθηκε η συζήτηση του αιτήματος του Γκούμα Ιωάννη περί ανταλλαγής οικοπέδου, λόγω διέλευσης αγωγών ύδρευσης.

-Απορρίφθηκε η αίτηση του Τέγου Κων/νου περί παραχώρησης έκτασης για την στέγαση των ζώων του συντροφιάς.

-Καθορισμός τέλους για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Θεοχάρης είπε ότι η απόφαση για την επιβολή του τέλους θα βοηθήσει τον Δήμο να διαχειρίζεται το θέμα των αδέσποτων χωρίς τη βοήθεια του Χρήστου Κτενά. Με τα 40 λεπτά ανά δίμηνο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜ θα πληρωθούν τροφές, καύσιμα και προσωπικό. Αντίθετος δήλωσε ο κ. Παπαμιχαήλ στην επιβολή τέλους, όπως και ο κ. Χαντζιάρας. Ο κ. Σινάνης είπε το πρόβλημα δεν θα λυθεί με την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους, και ότι ο Δήμος μπορεί να ανταποκριθεί σε κόστος 25.000 ετησίως. “Αν λειτουργήσετε όπως πρέπει”, είπε στον κ. Θεοχάρη, “θα υπάρξει ανταπόκριση από φιλόζωους”. Η επιβολή τέλους εγκρίθηκε με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου, εφόσον δεν υπήρξε άλλη πρόταση ως προς την επιβολή διαφορετικού τέλους, όπως λέχθηκε από το προεδρείο του σώματος.

-Θετική έκφραση απόψεων για τη βοσκή δάσους Κοινότητας Βλαχάβας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.hamogelo.gr

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

www.hotelkostafamissi.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]