Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων: Διαφωνία για την επιβολή τέλους για τα αδέσποτα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Άρχισε στις 8.30 μ.μ. και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11.30 μ.μ. η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, κεκλεισμένων των θυρών, βάσει της 163 εγκ. της 29-5-20 του ΥΠΕΣ και προς αποφυγή της διάδοσης του κορωνοιού COVID-19, με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Η συνεδρίαση άρχισε με το αίτημα της εταιρείας «ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΒΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»για εκμίσθωση δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης και εμφιάλωσης-εμπορίας πόσιμου ύδατος α) από την κοινοτική πηγή «Πουρνάρι» Κλεινοβού & «Γκούρα» Αμαράντου. (βλ. ξεχωριστό ρεπορτάζ).

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν οι αποδοχές ποσών 72.790 για λειτουργικές δαπάνες και 9.000 ευρώ για αγορά μασκών που θα δοθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και η έκφραση θετικής άποψης για το Δάσος του Σκεπαρίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι αποφάσεις:

-Εγκρίθηκε η Αποδοχή πίστωσης 1.370.000,00€ από ΥΠ-ΕΣ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Μετεώρων προς τρίτους. (βλ. ξεχωριστό ρεπορτάζ).

-Επανέγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ), λόγω εσφαλμένης υποβολής του αρχικού σχεδίου οικ. έτους 2020. Εγκρίθηκε, όχι είπε ο κ. Χαντζιάρας.

-Διαγραφή τιμολογίων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2020. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Έκφραση απόψεων για τη βοσκή δάσους Κοινότητας Διάβας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έκφραση απόψεων για τη βοσκή δάσους Κοινότητας Αγναντιάς του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έκφραση απόψεων για τη βοσκή δάσους Κοινότητας Οξύνειας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση COSMOTE για εκμίσθωση Δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Παναγίας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

-Αίτηση Αναπτυξιακού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Καστανιάς-Αμπελίων Κλεινού Καλαμπάκας (εκμίσθωση δάσους Κοινότητας Καστανιάς και δάσους Κοινότητας Κλεινού με το ποσό των 11 ευρώ). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση Ορεινού Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας Αμαράντου και Κλεινοβού Καλαμπάκας (εκμίσθωση δάσους Κοινότητας Αμαράντου και δάσους Κοινότητας Κλεινού). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Απευθείας ανάθεση Δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Ανθούσας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτηση Κωστή Γεωργίου περί παραχώρησης δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Καστρακίου για κατασκευή βρύσης. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Εκμίσθωση ακινήτων του Δήμου Μετεώρων:
• αγροτεμαχίου 1000 τ.μ στην Κοινότητα Θεόπετρας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.
• δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Κρύας Βρύσης. Εγκρίθηκε ομόφωνα.
• οικοπέδου 150 τ.μ στη διασταύρωση της Κρανιάς Ασπροποτάμου. Αναβλήθηκε, διότι υπάρχει ένσταση από την ιερά μονή Αγίου Στεφάνου.

-Αίτηση Παπαϊωάννου Ευαγγελής (περί εκμίσθωσης αγροτεμαχίου στην Κοινότητα Θεόπετρας του Δήμου Μετεώρων). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Έκφραση απόψεων για τη βοσκή δάσους Κοινότητας Καστρακίου του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτημα Πρότυπου Δασικού Συνεταιρισμού Χρυσομηλιάς για παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ατομικών αναγκών δάσους Κοινότητας Ασπροκκλησιάς.

-Αίτημα Βασιλείου Γεωργίας περί εκμίσθωσης Δημοτικού Καταστήματος στην Κοινότητα Κρύας Βρύσης για έξι χρόνια. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Αίτημα Ζαραμπούκα Κων/νου περί εκμίσθωσης οικοπέδου στην διασταύρωση της Κρανιάς Ασπροποτάμου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση Παράτασης της υφιστάμενης πέργκολας έμπροσθεν του καταστήματος με το διακριτικό «ZoomSerie» επί της οδού Τρικάλων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

-Αναβλήθηκε η συζήτηση του αιτήματος του Γκούμα Ιωάννη περί ανταλλαγής οικοπέδου, λόγω διέλευσης αγωγών ύδρευσης.

-Απορρίφθηκε η αίτηση του Τέγου Κων/νου περί παραχώρησης έκτασης για την στέγαση των ζώων του συντροφιάς.

-Καθορισμός τέλους για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Θεοχάρης είπε ότι η απόφαση για την επιβολή του τέλους θα βοηθήσει τον Δήμο να διαχειρίζεται το θέμα των αδέσποτων χωρίς τη βοήθεια του Χρήστου Κτενά. Με τα 40 λεπτά ανά δίμηνο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜ θα πληρωθούν τροφές, καύσιμα και προσωπικό. Αντίθετος δήλωσε ο κ. Παπαμιχαήλ στην επιβολή τέλους, όπως και ο κ. Χαντζιάρας. Ο κ. Σινάνης είπε το πρόβλημα δεν θα λυθεί με την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους, και ότι ο Δήμος μπορεί να ανταποκριθεί σε κόστος 25.000 ετησίως. “Αν λειτουργήσετε όπως πρέπει”, είπε στον κ. Θεοχάρη, “θα υπάρξει ανταπόκριση από φιλόζωους”. Η επιβολή τέλους εγκρίθηκε με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου, εφόσον δεν υπήρξε άλλη πρόταση ως προς την επιβολή διαφορετικού τέλους, όπως λέχθηκε από το προεδρείο του σώματος.

-Θετική έκφραση απόψεων για τη βοσκή δάσους Κοινότητας Βλαχάβας του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ