Οικονομική Επιτροπή: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο καθορισμός τέλους για τα αδέσποτα

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Άρχισε λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, κεκλεισμένων των θυρών, βάσει της 163 εγκ. της 29-5-20 του ΥΠΕΣ και προς αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα και οι αποφάσεις:

-Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό δημοπράτησης εκμίσθωσης υλοτομίας μετατόπισης καυσοξύλων στo δημοτικό δάσος οικισμού Αχελινάδας της Κοινότητας Μαυρελίου του Δήμου Μετεώρων για την κάλυψη των ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα. Ανάδοχος είναι ο Σωτήριος Αδάμος του Νικολάου με προσφορά 42,90 ευρώ / τόνο.

– Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αίτηση της Κ/ΞΙΑΣ ΜΕΤΡΟΝ Α.Τ.Ε. περί χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ». Η παράταση δόθηκε μέχρι 29-11-2020. Μειοψήφησε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ο οποίος τόνισε ότι το κακό με τις παρατάσεις πρέπει να σταματήσει και κάποτε να κηρυχθεί έκπτωτος όποιος καθυστερεί την ολοκλήρωση ενός έργου χωρίς λόγο.

-Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό ΙΙ του διαγωνισμού του έργου: «Κατασκευή ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας».

-Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός Πληρεξουσίου Δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Μετεώρων κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. κατάθ. ΓΑΚ 48402/2020 και ΕΑΚ 1215/2020 αγωγής (ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών – εργατικές διαφορές) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

-Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα τεύχη δημοπράτησης της Πράξης «Σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Δ. Μετεώρων» και ορίστηκε τριμελής διαγωνισμός για τον διαγωνισμό.

-Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόσληψη της Παιδιάτρου για την αντιμετώπιση των αναγκών των Παιδικών Σταθμών Δήμου Μετεώρων. Ποσό 3.600 ευρώ για 11 μήνες.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα η μη άσκηση ενδίκου βοηθήματος κατά της υπ’ αριθ. 80/2020 διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων των Κων. και Στυλ. Τσιλίκη για αποκομιδή απορριμμάτων σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μετεώρων (76.700 ευρώ).

-Εγκρίθηκε ομόφωνα η επανέγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ), λόγω εσφαλμένης υποβολής του αρχικού σχεδίου οικ. έτους 2020.

-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2020. Όπως είπε ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Κοτσόπουλος η τροποποίηση αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και στο πώς κατανέμονται τα χρήματα. Ποσό 1,17 εκ. αφορά στην εξόφληση οφειλών με διαταγές πληρωμών και το υπόλοιπο σε οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών. Μειοψήφησαν η παράταξη του Χρήστου Σινάνη και ο κ. Παπαμιχαήλ.

– Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Καθορισμός τέλους για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Τούλας είπε ότι η διαχείριση των αδέσποτων είναι υποχρέωση των δήμων, αλλά ο Δήμος Μετεώρων αδυνατεί να ανταποκριθεί οικονομικά, γι’ αυτό και θα καθοριστεί επιβάρυνση των δημοτών 2,40 ευρώ τον χρόνο (μέσω της ΔΕΥΑΜ – των 19.686 υδρομέτρων). Ο κ. Παπαμιχαήλ σημείωσε ότι είναι αντίθετος σε κάθε χαράτσι που θα μπει μέσω της ΔΕΥΑΜ και ενδεχομένως θα δημιουργηθούν και άλλες οφειλές από δημότες που δεν θα πληρώνουν καθόλου τους λογαριασμούς. Ο κ. Σινάνης είπε ότι κάποιοι δημότες έχουν δύο και τρία υδρόμετρα και ότι δεν πρέπει να μπαίνει χαράτσι πριν αναλάβει ο Δήμος τη διαχείριση των αδέσποτων. Πρόσθεσε επίσης ότι το Κυνοκομείο που κατασκευάζει ο Δήμος δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Ο Γιώργος Αρσενίου είπε ότι τα αδέσποτα είναι μία γάγγραινα για τον Δήμο, και ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να φροντίσει τα αδέσποτα όπως κάνει μέχρι σήμερα. Μειοψήφησαν η παράταξη του Χρήστου Σινάνη και ο κ. Παπαμιχαήλ.

-Εγκρίθηκε ομόφωνα η απαλλαγή υπολόγου εντάλματος προπληρωμής και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ