Τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στο ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη Διάβα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τελέστηκε σήμερα στη Διάβα στο ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής ο πανηγυρικός εσπερινός επί της εορτή της οσιομάρτυρος Αθληφόρου Παρασκευής.

Τον εσπερινό τέλεσαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Μακρής της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και ο εφημέριος Διάβας, Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Ηρακλής Φίλιος.

Μετά από την αρτοκλασία, που ψάλθηκε στο προαύλιο του ναού, ακολούθησε το θείο κήρυγμα από τον π. Δημήτριο, ο οποίος, όπως είπε ο π. Ηρακλής κατάγεται από το Φλαμπουρέσι.

Ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στον βίο και στο μαρτυρικό τέλος της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, σημειώνοντας ότι πιθανότατα κατά την πορεία της προς εκεί πέρασε και από την περιοχή μας, κάτι που αποδεικνύεται και από τους πολλούς ναούς που φέρουν το όνομά της σε όλη τη διαδρομή της.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να διδασκόμαστε από τον βίο της, που χαρακτηρίστηκε από πραότητα, ταπεινότητα, υπομονή και αγάπη, και να ζητούμε από τον Θεό να μας περιβάλλει με αυτά τα σημαντικά χαρίσματα.

Αύριο Κυριακή, ημέρα εορτής της μνήμης της οσιομάρτυρος Παρασκευής, στις 7:30 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, υψώματος της Αγίας και θείου κηρύγματος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Μακρή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ