Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Σε καλό κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων

Σε καλό κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων

-

Τελ. ενημ 21.15 Με 12 θέματα περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα στην ατζέντα της ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.15 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων, κεκλεισμένων των θυρών, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας, και ολοκληρώθηκε μετά από μία ώρα.

Στην αρχή ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος αναφέρθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” που έγινε στο Κιλελέρ, όπου παραβρέθηκε και ο ίδιος. Είπε ότι δεν θα μείνει κανένας δήμος έξω από το Πρόγραμμα και ότι δεν θα χαθεί κανένα έργο από το Φιλόδημος που δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από αυτό, καθώς θα μεταφερθούν στο “Αντ. Τρίτσης”.

Είπε ότι η δημοτική Αρχή σχεδιάζει έργα οδοποιΐας στην Καλαμπάκα, έργα αγροτικής οδοποιΐας για τα χωριά μας και έργα ύδρευσης.

Αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη, από τον οποίο ζήτησε να προχωρήσει το έργο του νέου περιφερειακού Καλαμπάκας, καθώς και η δημιουργία κυκλικών κόμβων στη Βασιλική και στην ανατολική είσοδο της Καλαμπάκας.

Ο Χρήστος Σινάνης πρότεινε να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα που καταδικάζει την ενέργεια της Τουρκίας να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία, λόγω του ότι είναι και αυτή, όπως και τα Μετέωρα, υπό την προστασία της UNESCO, κάτι που θα γίνει ομόφωνα.

Εγκρίθηκαν:

– Η Ένταξη του Δήμου στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» στον Άξονα Προτεραιότητας 3: Συμπληρωματική Πρόσκληση στην Αστική Βιώσιμη Κινητικότητας» για το έτος 2017. Όπως είπε ο κ. Αλέκος πρόκειται για πίστωση 35.000 ευρώ, την οποία αποδέχεται το Δ.Σ. Μετεώρων, ενώ επιπλέον ο κ. Αλέκος είπε ότι ο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου προχωρά και τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο. Η αποδοχή του ποσού εγκρίθηκε ομόφωνα.

-Η Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 και η Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικ. Έτους 2020 λόγω της αποδοχής του παραπάνω ποσού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο Γιώργος Χαντζιάρας).

– Εγκρίθηκε ομόφωνα η Πρόσκληση για διάθεση 10 θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας και στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και στις ΕΠΑ.Σ. και στα Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα η αίτηση Καραμπούλα Φωτεινής (τριετής παράταση μίσθωσης ακινήτου στην Κοινότητα Αμαράντου).

– Περί της υπ.αριθμ. 1/2020 προέδρου κοινότητας Αηδόνας (καταπάτηση κοινοτικής οδού).

Η νομική υπηρεσία προτείνει να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για την υπογραφή πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής. Η δημοτική σύμβουλος -και δικηγόρος- Μαρία Φροσυνάκη είπε ότι δεν χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύνταξη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, καθώς οι ενέργειες μπορούν να γίνουν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ τόνισε ότι τα αντανακλαστικά της Κοινότητας και του Δήμου έπρεπε να είναι πιο γρήγορα.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η διοικητική αποβολή.

– Εγκρίθηκε ομόφωνα ο χαρακτηρισμός κωδικού αριθμού εξόδων στον πρ/σμό οικ. έτους 2020 ως δεκτικού εκδόσεως ενταλμάτων προπληρωμής.

– Η υποβολή πρότασης έγκρισης καθορισμού τροφείων και μοριοδότησης στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Μετεώρων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο κ. Χαντζιάρας).

– Η διαπιστωτική πράξη λύσης σύμβασης δωρεάς του ακινήτου – Δημόσιο κτήμα (οικόπεδο με κτήριο) και με αριθμό της Κτηματικής Υπηρεσίας ΑΒΚ 166 Καστανιάς το οποίο χρησιμοποιούνταν για τη στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού της Καστανιάς του Δήμου Μετεώρων. Το ακίνητο επανέρχεται στην κυριότητα του Δήμου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

– Απευθείας ανάθεση καυσοξύλευσης ατομικών αναγκών Κοινότητας Λογγά Δήμου Μετεώρων, λόγω δύο άγονων διαγωνισμών, στα 43 ευρώ ανά τόνο. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Χαντζιάρας δήλωσε “παρών”, κρίνοντας πολύ χαμηλή την τιμή.

– Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Περιορισμοί βοσκής στο διακατεχόμενο δάσος «Χουτιάνας» της Κοινότητας Γλυκομηλιάς του Δήμου Μετεώρων.

Αναβλήθηκε η συζήτηση για το θέμα: Έγκριση μίσθωσης ακινήτου (πρώην τυροκομείο) στην Κοινότητα Θεόπετρας Δήμου Μετεώρων, διότι το κτήριο δεσμεύεται μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...