Πανηγυρίζει το ξωκκλήσι της Αγίας Κυριακής στον Κλεινοβό – Τελέστηκε ο Εσπερινός

Αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 εορτή της μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής εορτάζει και πανηγυρίζει το ξωκκλήσι της Αγίας Κυριακής στον Κλεινοβό Καλαμπάκας.

Σήμερα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία από τον π. Γεώργιο Σαμαρά και τον π. Ευάγγελο Σαμαρά. Αύριο το πρωί, ανήμερα της εορτής, θα ψαλθεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία από τον π. Γεώργιο Σαμαρά.

Το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής
Όπως αναφέρει ο συνεργάτης μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΗΣ σε ένα ρεπορτάζ που είχε κάνει το Νοέμβριο του 2019, ένα πλακοστρωμένο και σε καλή κατάσταση μονοπάτι που αρχίζει από τον ασφάλτινο δρόμο οδηγεί στο ξωκκλήσι. Μη φανταστείτε τίποτε μεγαλεία. Ένα ταπεινό μονόχωρο πέτρινο εκκλησάκι είναι κτισμένο σ’ ένα ισάδι μιας πλαγιάς κάτω από τον «Αμουτζέλο». Η θέα από εκεί είναι καταπληκτική και αυτή την εποχή με τα ωραία χρώματα των φύλλων την κάνει ειδυλλιακή.

Αριστερά στο βάθος, βλέπουμε τον Κόζιακα, απένταντι σε μια κατάφυτη πλαγιά το ξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, κάτω το Κλεινοβίτικο ρέμα, μπροστά μας τον Κλεινό και πιο πίσω τον «Κορίτιανο» ή «Τσατσούλι» που ο αυχένας της «Μπάμπας» τον συνδέει με άλλες κορυφές της Ν. Πίνδου που τα ψηλότερα σημεία τους ήταν σκεπασμένα από ομίχλη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ