Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Δήμος Μετεώρων: Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου σε Υπουργείο Εσωτερικών και Πολιτισμού

Δήμος Μετεώρων: Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου σε Υπουργείο Εσωτερικών και Πολιτισμού

-

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 17/06/2020 ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεώργιο Θώμο.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου σε τρίτους. Ο κ. Σταυριανουδάκης διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τον Δήμο Μετεώρων ώστε να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη. Η συνάντηση είχε ζητηθεί εγγράφως από τον Δήμαρχο σε συνέχεια της επίσκεψης της κ. Υπουργού στo σπήλαιο της Θεόπετρας πριν τέσσερις (4) μήνες.

Ο Δήμαρχος επέδωσε στην Υπουργό υπόμνημα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Θεόπετρας κ. Ευθύμιου Γάτσια.

Έγινε μια γόνιμη και πολύ παραγωγική συζήτηση σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα. Ο Δήμαρχος έθεσε στην κ. Υπουργό μία σειρά από θέματα, τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

• Ζητήθηκε από την κ. Υπουργό ενημέρωση για την έναρξη και αποπεράτωση των εργασιών στο σπήλαιο της Θεόπετρας και παράδοσης αυτού στο κοινό, έργο που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό την εποπτεία του Υπουργείου.

• Προτάθηκε στην Υπουργό η προκήρυξη δύο (2) μόνιμων θέσεων στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Μουσείου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

• Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Δήμου με ένα ενδεικτικό ποσό των 100.000 € για το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων.

• Ζητήθηκε η ένταξη της Καλαμπάκας στο δίκτυο των πόλεων που θα συμμετέχουν στις δράσεις και στις εκδηλώσεις της επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

• Προτάθηκε η αξιοποίηση του κτηρίου του ΟΣΕ σε πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού.

• Συζητήθηκε επίσης το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος και του Σχεδίου Διαχείρισης των Μετεώρων. Ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη του για το τόσο σημαντικό θέμα και ζήτησε από την κ. Υπουργό να του αποσταλεί το σχέδιο ώστε να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν την υπογραφή του. Τονίστηκε σε αυτό το σημείο από τον Δήμαρχο η μεγάλη σημασία που έχουν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως αναρρίχηση, πεζοπορία, ορειβασία, που προσφέρουν σημαντικό εισόδημα και θέσεις εργασίας στην περιοχή, ζητώντας ταυτόχρονα αντίγραφο του πορίσματος των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από ομάδα εργασίας του Υπουργείου τα δύο προηγούμενα έτη.

• Τέλος τέθηκε το θέμα της Αδόμητης Ζώνης και το ενδεχόμενο τροποποίησής της.

Η κ. Μενδώνη ακούγοντας προσεχτικά, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο για την ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού έργου στο σπήλαιο της Θεόπετρας έως το τέλος του 2021, συμφώνησε με την πρόταση της τοποθέτησης δύο (2) μονίμων υπαλλήλων στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να ενισχυθεί ο Δήμος οικονομικά.

Τόσο στο θέμα της ένταξης της Καλαμπάκας στις δράσεις της επιτροπής “Ελλάδα 2021”, όσο και στο θέμα της αξιοποίησης του κτηρίου του ΟΣΕ η άποψη της ήταν θετική.

Στο θέμα του Προεδρικού Διατάγματος η Υπουργός ανέφερε ότι πραγματοποιείται εμπεριστατωμένη δουλειά από πλευράς Υπουργείου, έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν τα προηγούμενα έτη και θα αποσταλεί στον Δήμο το προσχέδιο πριν την τελική υπογραφή.

Στο θέμα της Αδόμητης Ζώνης η Υπουργός δήλωσε ότι οι βελτιώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν είναι ελάχιστες, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης.

Κλείνοντας την συζήτηση, η Υπουργός, αφού ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο όσο και τον Αντιδήμαρχο, υποσχέθηκε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να λυθούν τα προβλήματα τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της για το καλό της ιδιαίτερης περιοχής των Μετεώρων.

Από το γραφείο Δημάρχου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποια η διαφορά αν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου πληρωθούν από το υπουργείο; Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν.

  2. Δεν αρκεί το φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, το αποτέλεσμα μετράει. Τι και αν σας στείλουν το προεδρικό διάταγμα. Η ουσία είναι ότι αυτοί αποφασίζουν και εσείς θα μείνετε στο φιλικό και εγκάρδιο κλίμα……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.hotelkostafamissi.com

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

www.hamogelo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr