Προτάσσει τα θέματα καθαριότητας και δημόσιας Υγείας ο Δήμος Μετεώρων

Σε μία σειρά επεμβάσεων που αφορούν στο μείζον θέμα της καθαριότητας και της δημόσιας Υγείας προχωρά αυτό το διάστημα η δημοτική Αρχή.

Χθες ξεκίνησε το πλύσιμο των κάδων των απορριμμάτων με το ειδικό πλυστικό μηχάνημα του Δήμου που πρόσφατα επισκευάστηκε, και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Αναμφισβήτητα, το πλύσιμο των κάδων πρέπει να γίνεται αρκετά συχνά, αφού όπως αποδείχτηκε και με την πανδημία κάποια προληπτικά – απολυμαντικά μέτρα είναι απαραίτητα για τη δημόσια Υγεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάδοι είχαν να πλυθούν από την προπερασμένη δημοτική περίοδο, δηλαδή για περισσότερα από επτά χρόνια!

Από την Αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Καθημερινότητας και Πρασίνου, Βασίλης Τσίκαρης, είχε θέσει ως στόχους το πλύσιμο των κάδων και την αντικατάσταση και επισκευή όσων έχουν καταστραφεί ή έχουν προβλήματα.

Για να γίνουν αυτά, υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες, τις οποίες έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, και τελικά πρόσφατα η δημοτική Αρχή κατάφερε να τις ξεπεράσει.

Έτσι, πρόσφατα ο Δήμος παρέλαβε 50 μπλε κάδους ανακύκλωσης και θα ακολουθήσει η προμήθεια πράσινων κάδων απορριμμάτων από την ΠΑΔΥΘ.

Όπως προαναφέραμε, την περίοδο αυτή προτάσσεται το θέμα της δημόσιας Υγείας, γι’ αυτό και την Τετάρτη το απόγευμα θα γίνει απολύμανση του χώρου, όπου διεξάγεται η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Καλαμπάκας, μια που λόγω της αργίας της πρωτομαγιάς αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Κατά τα λοιπά, η «μάχη» με τα χορτάρια έχει αρχίσει στις δημοτικές ενότητες Βασιλικής και Τυμφαίων, όπου έγινε ανάθεση σε ιδιώτες, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ανάλογες αναθέσεις θα γίνουν και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

Τέλος, μετά από την πρόσφατη προκήρυξη ο Δήμος μας προσέλαβε έναν χειριστή τρακτέρ, ο οποίος θα αναλάβει το έργο της αποψίλωσης στα πλαϊνά του οδικού δικτύου, έργο σημαντικό, αν κρίνουμε από καταστάσεις που έχουμε ζήσει στο παρελθόν από την ύπαρξη χόρτων και κλαδιών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η δημοτική Αρχή δεν σταματά να προγραμματίζει και να υλοποιεί εν μέσω πανδημίας σημαντικές επεμβάσεις που δεν απαιτούν μεγάλο οικονομικό κόστος, δεδομένης και της γνωστής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ