Πέντε σωστοί τρόποι προσέγγισης ενός ζώου στο δρόμο

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Η τύχη των τετράποδων φίλων που ζουν στους δρόμους είναι ένα ευαίσθητο και σοβαρό θέμα μιας κοινωνίας που θέλει να λέγεται ανθρώπινη, ειρηνική, πολιτισμένη και ηθική μιας και οι κανόνες συνύπαρξης έχουν ήδη δομηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια από τότε που ο άνθρωπος εξημέρωσε το ζώο ως σύντροφο εργασίας και συντροφιάς.
Γι’ αυτό και η θέση του, δεν είναι στην φύση αλλά δίπλα στον κηδεμόνα του. Είναι γεγονός πως στην περιοχή μας -και στη χώρα γενικότερα- τα αδέσποτα ζώα είναι παραμελημένα κάτι που οδηγεί σε προβληματική συνύπαρξη.
Έχουν κι αυτά όπως κι εμείς ανάγκη για τροφή, στέγη, ασφάλεια μα κυρίως ανάγκη για ανθρώπινη επαφή. Ένας σκύλος μπορεί να αντιδράσει επιθετικά σε σχέση με τον άνθρωπο σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι αλήθεια. Συνήθως όμως το κάνει όταν νιώθει ότι απειλείται ή αντιμετωπίζει μια μη ευχάριστη κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν βρεθούμε με κάποιο άγνωστο ζώο στο δρόμο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κινδυνεύουμε. Αν αφήσουμε το ζωάκι στην ησυχία του το πιθανότερο είναι ότι τίποτα δε θα συμβεί. Στο σχετικό ενημερωτικό αφισάκι που ακολουθεί, συνοψίζονται ο σωστοί τρόποι προσέγγισης ενός αγνώστου σκύλου στο δρόμο που καλό είναι να τους ακολουθούμε όπως ακόμη πιο σημαντικό είναι να τους μάθουμε στα παιδιά μας.

Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας ΦΙ. ΣΥ. ΚΑ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ