Την οικονομοτεχνική μελέτη για αναζήτηση φτηνότερου ρεύματος ενέκρινε το Δ.Σ. Μετεώρων

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Κάτι περισσότερο από μία ώρα διήρκησε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Στα θέματα προστέθηκαν και κάποια έκτακτα με κυριότερο το αίτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαμιχαήλ για διενέργεια διαχειριστικού οικονομικού ελέγχου στον Δήμο Μετεώρων.

Κυριότερο θέμα της συνεδρίασης ήταν η αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως είπε ο Δήμαρχος Θοδωρής Αλέκος, θα συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία, για να γίνει γνωστό ποια θα είναι τα οφέλη για τον Δήμο μας, που υπολογίζονται στο 40% από όσα πληρώνουμε στη ΔΕΗ. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με αφορμή το θέμα αυτό θα έρθουν στο φως και φαινόμενα ρευματοκλοπών! Η σύνταξη της μελέτης εγκρίθηκε ομόφωνα.

Εγκρίθηκαν όλα τα θέματα:

 • Η σύναψη δημόσιας σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Καλαμπάκας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Διαφώνησε ο Γιώργος Χαντζιάρας, λέγοντας ότι ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει οχήματα και προσωπικό, για να μπορεί να ανταπεξέλθει.
 • Η αίτηση Τατάρη Κων/νου (παραίτηση μίσθωσης ακινήτου Καλομοίρα) εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η εκμίσθωση αγροτεμαχίου στην κοινότητα Κρύας Βρύσης εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η θετική έκφραση απόψεων του Δημοτικού Συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης στο Διακατεχόμενο Δάσος Δασολίβαδο Κατσαουνίου εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η αίτηση Τράντου Παρασκευής (περί παραίτησης μισθώματος Ανθούσας) εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η αίτηση Παπαγεωργόπουλου Γεώργιου (ανάκληση μίσθωσης έκτασης). Εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η αίτηση Παπαευθυμίου Ευθυμίας (ανταλλαγή οικοπέδων), που αφορά στην Κοινότητα Ασπροκκλησιάς και έχει απασχολήσει και παλαιότερα το δημοτικό συμβούλιο, εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο Αντιδήμαρχος Φωλίνας Νικόλαος είπε ότι η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η ανταλλαγή είναι προς το συμφέρον του Δήμου.
 • Η αίτηση ΟΤΕ Α.Ε. (Χορήγηση Ετήσιας άδειας εκσκαφής για Μικροεπεκτάσεις & Μετατοπίσεις υπογ. Καλωδίων στο Δήμο Μετεώρωνεγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ ο κ. Χαντζιάρας ζήτησε να γίνεται πλήρης αποκατάσταση στις επεμβάσεις.
 • Η αίτηση Α.Σ. Μετέωρα (αίτημα για στήριξη των εκδηλώσεων – δράσεων του Σωματείου 2020), που δεν αφορά σε χρηματικό ποσό, εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο Χρήστος Σινάνης πρότεινε να γίνει τιμητική βράβευση προς τιμήν του Κώστα Φορτούνη, που πρόσφατα αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής για τη σεζόν του 2018-19. Ο κ. Παπαμιχαήλ ζήτησε να ενισχυθούν και οι υπόλοιπες ομάδες του Δήμου μας.
 • Το αίτημα του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σταγών» (παραχώρηση αίθουσας στο ΚΕΓΕ) εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών του Δήμου Μετεώρων εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η συγκρότηση επιτροπής παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου Μετεώρων εγκρίθηκε ομόφωνα.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση προϋπολογισμού για το Open Mall, ένα τοιχίο στην οδό Ι. Ζιώγα και το ποσό των 9.500 ευρώ για τη ΓAIΑ ΟΣΕ. Μειοψήφησε ο κ. Χαντζιάρας.

Εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα η συμμετοχή με ίδιους πόρους για το ποσό που θα χρειαστεί για το έργο στο γήπεδο του Καστρακίου.

Το αίτημα του κ. Παπαμιχαήλ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (δείτε ΕΔΩ).

Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Σινάνης κάλεσε τον Δήμο να ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία την εκπόνηση μελετών για ανοικτά και κλειστά αρδευτικά δίκτυα, όπως και να συνεχιστούν οι μελέτες για ασφαλτοστρώσεις στα χωριά, για να υπάρχουν όταν ανοίξουν διάφορα προγράμματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Επειδή το θέμα της εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας με ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με ΟΛΟΥΣ τους παρόχους και όχι μόνο με τους 4 που υπάρχουν στην πόλη μας το πρότεινα στη νυν όπως και στις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές(ΔΙΧΩΣ ανταπόκριση δυστυχώς) η οικονομοτεχνική μελέτη ναι μεν χρειάζεται αλλά είναι “χάσιμο χρόνου “και εξηγώ.
  Όλοι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν τον ετήσιο λογαριασμό κατανάλωσης ανά τύπου ρεύματος(διαφορετικό ρεύμα έχουν π.χ τα σχολεία, από το βιολογικό καθαρισμό).
  Βάση αυτού σε 1-2 μέρες είναι έτοιμοι να δώσουν την προσφορά τους!!!
  ΜΗ χρονοτριβουμε, λοιπόν, και ΜΗΝ περιοριστούμε να πάρουμε προσφορές, ως Δήμος Μετεώρων, απ τους τοπικούς και ΜΟΝΟ παρόχους!!!
  Υπάρχει, βέβαια,και ένα ηθικό ζήτημα αλλά ΔΕΝ είναι του παρόντος!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ