Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Την οικονομοτεχνική μελέτη για αναζήτηση φτηνότερου ρεύματος ενέκρινε το Δ.Σ. Μετεώρων

Την οικονομοτεχνική μελέτη για αναζήτηση φτηνότερου ρεύματος ενέκρινε το Δ.Σ. Μετεώρων

-

Κάτι περισσότερο από μία ώρα διήρκησε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Στα θέματα προστέθηκαν και κάποια έκτακτα με κυριότερο το αίτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαμιχαήλ για διενέργεια διαχειριστικού οικονομικού ελέγχου στον Δήμο Μετεώρων.

Κυριότερο θέμα της συνεδρίασης ήταν η αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως είπε ο Δήμαρχος Θοδωρής Αλέκος, θα συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία, για να γίνει γνωστό ποια θα είναι τα οφέλη για τον Δήμο μας, που υπολογίζονται στο 40% από όσα πληρώνουμε στη ΔΕΗ. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με αφορμή το θέμα αυτό θα έρθουν στο φως και φαινόμενα ρευματοκλοπών! Η σύνταξη της μελέτης εγκρίθηκε ομόφωνα.

Εγκρίθηκαν όλα τα θέματα:

 • Η σύναψη δημόσιας σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, για την εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Καλαμπάκας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Διαφώνησε ο Γιώργος Χαντζιάρας, λέγοντας ότι ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει οχήματα και προσωπικό, για να μπορεί να ανταπεξέλθει.
 • Η αίτηση Τατάρη Κων/νου (παραίτηση μίσθωσης ακινήτου Καλομοίρα) εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η εκμίσθωση αγροτεμαχίου στην κοινότητα Κρύας Βρύσης εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η θετική έκφραση απόψεων του Δημοτικού Συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης στο Διακατεχόμενο Δάσος Δασολίβαδο Κατσαουνίου εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η αίτηση Τράντου Παρασκευής (περί παραίτησης μισθώματος Ανθούσας) εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η αίτηση Παπαγεωργόπουλου Γεώργιου (ανάκληση μίσθωσης έκτασης). Εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η αίτηση Παπαευθυμίου Ευθυμίας (ανταλλαγή οικοπέδων), που αφορά στην Κοινότητα Ασπροκκλησιάς και έχει απασχολήσει και παλαιότερα το δημοτικό συμβούλιο, εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο Αντιδήμαρχος Φωλίνας Νικόλαος είπε ότι η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η ανταλλαγή είναι προς το συμφέρον του Δήμου.
 • Η αίτηση ΟΤΕ Α.Ε. (Χορήγηση Ετήσιας άδειας εκσκαφής για Μικροεπεκτάσεις & Μετατοπίσεις υπογ. Καλωδίων στο Δήμο Μετεώρωνεγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ ο κ. Χαντζιάρας ζήτησε να γίνεται πλήρης αποκατάσταση στις επεμβάσεις.
 • Η αίτηση Α.Σ. Μετέωρα (αίτημα για στήριξη των εκδηλώσεων – δράσεων του Σωματείου 2020), που δεν αφορά σε χρηματικό ποσό, εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο Χρήστος Σινάνης πρότεινε να γίνει τιμητική βράβευση προς τιμήν του Κώστα Φορτούνη, που πρόσφατα αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής για τη σεζόν του 2018-19. Ο κ. Παπαμιχαήλ ζήτησε να ενισχυθούν και οι υπόλοιπες ομάδες του Δήμου μας.
 • Το αίτημα του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σταγών» (παραχώρηση αίθουσας στο ΚΕΓΕ) εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών του Δήμου Μετεώρων εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • Η συγκρότηση επιτροπής παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου Μετεώρων εγκρίθηκε ομόφωνα.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση προϋπολογισμού για το Open Mall, ένα τοιχίο στην οδό Ι. Ζιώγα και το ποσό των 9.500 ευρώ για τη ΓAIΑ ΟΣΕ. Μειοψήφησε ο κ. Χαντζιάρας.

Εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα η συμμετοχή με ίδιους πόρους για το ποσό που θα χρειαστεί για το έργο στο γήπεδο του Καστρακίου.

Το αίτημα του κ. Παπαμιχαήλ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (δείτε ΕΔΩ).

Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Σινάνης κάλεσε τον Δήμο να ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία την εκπόνηση μελετών για ανοικτά και κλειστά αρδευτικά δίκτυα, όπως και να συνεχιστούν οι μελέτες για ασφαλτοστρώσεις στα χωριά, για να υπάρχουν όταν ανοίξουν διάφορα προγράμματα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Επειδή το θέμα της εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας με ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με ΟΛΟΥΣ τους παρόχους και όχι μόνο με τους 4 που υπάρχουν στην πόλη μας το πρότεινα στη νυν όπως και στις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές(ΔΙΧΩΣ ανταπόκριση δυστυχώς) η οικονομοτεχνική μελέτη ναι μεν χρειάζεται αλλά είναι “χάσιμο χρόνου “και εξηγώ.
  Όλοι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν τον ετήσιο λογαριασμό κατανάλωσης ανά τύπου ρεύματος(διαφορετικό ρεύμα έχουν π.χ τα σχολεία, από το βιολογικό καθαρισμό).
  Βάση αυτού σε 1-2 μέρες είναι έτοιμοι να δώσουν την προσφορά τους!!!
  ΜΗ χρονοτριβουμε, λοιπόν, και ΜΗΝ περιοριστούμε να πάρουμε προσφορές, ως Δήμος Μετεώρων, απ τους τοπικούς και ΜΟΝΟ παρόχους!!!
  Υπάρχει, βέβαια,και ένα ηθικό ζήτημα αλλά ΔΕΝ είναι του παρόντος!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Θαλάσσιος Κόσμος – Γεύματα στη Λαδόκολλα

Ο Θαλάσσιος κόσμος ΤΩΡΑ φέρνει στην Καλαμπάκα τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. Ολοκληρωμένες συνθέσεις γευμάτων κλεισμένες στη λαδόκολλα που περιμένουν από εσάς απλά ψήσιμο. Χαρακτηριστικές προσφορές: • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μόνο 9,85 ευρώ • Σολομός με φαρφάλες μόνο 9,85 ευρώ. • Γαριδομακαρονάδα μόνο με 9,40 ευρώ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ... ΨΗΣΙΜΟ! Επωφεληθείτε από τη...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...