Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

«Οι αγνές αμφισβητήσεις μας λύνονται με την διδασκαλία των πατέρων της εκκλησίας μας», υπογράμμισε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Θωμά Αμπελοκήπων.

«Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι ο Θωμάς ήταν άπιστος, αλλά η εκκλησία μας την απιστία αυτήν την ονομάζει πιστή απιστία ή καλή απιστία. Γιατί, ο Θωμάς, δεν ήταν άπιστος με την έννοια την σημερινή» τόνισε ο κ. Θεόκλητος που προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού και παίρνοντας αφορμή από την εορτή της ψηλαφήσεως του αγίου αποστόλου Θωμά προς τον Ιησού Χριστό πρόσθεσε πως «δεν αμφισβητούσε την ύπαρξή του, αλλά ήταν δύσπιστος».

Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης του θεσσαλικού κάμπου επεσήμανε πως «ο Θωμάς αφού κήρυξε το όνομα του Χριστού και το ευαγγέλιο του μέσα στα βάθη της Ινδίας, μετά εκεί μαρτύρησε για αυτόν» και έκλεισε λέγοντας πως «η καλή απιστία του Θωμά να είναι πάντοτε μέσα στις καρδιές μας, ώστε να λύνονται όλες οι αγνές μας αμφιβολίες».

Ο κ. Θεόκλητος στην συνέχεια ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία που του παρείχε ώστε να μπορέσει να χοροστατήσει στον ιερό ναό του αγίου Θωμά, καθώς και τον προϊστάμενο του ναού π. Αλέξιο Μπουρλή με τους συνεφημερίους του για την τιμητική πρόσκληση που του έκαναν.

Τέλος, ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Αλέξιος Μπουρλής ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο για την αρχιερατική του παρουσία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img