Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Δ.Σ. Μετεώρων: Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση τέσσερα μέλη της Αντιπολίτευσης

Δ.Σ. Μετεώρων: Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση τέσσερα μέλη της Αντιπολίτευσης

-

Επεισοδιακά άρχισε η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων.

Εκ μέρους της Αντιπολίτευσης ο Δημήτρης Λύπας είπε πριν αρχίσει η συνεδρίαση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει ένα μήνα πριν τις εκλογές και μέχρι την 31η Αυγούστου μόνο για έκτακτα θέματα, γι’ αυτό και οι τρεις σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης (μαζί με Δ. Κόττη και Γ. Παπανικολάου) αποχωρούν. Ακολούθησε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Αντώνης Τούλας.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων συνεχίστηκε κανονικά, καθώς οι προαναφερθέντες προσμετρήθηκαν στην απαρτία, όπως είπε ο Πρόεδρος του Σώματος Ζώης Χαλατσάκης.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης είπε ότι θέματα σημαντικά όπως η Ύδρευση δεν παίρνουν αναβολή, καυτηριάζοντας την αποχώρηση των τεσσάρων συμβούλων.

Ο Βάιος Ζιάκας δήλωσε ότι είναι ίδιον της περιοχής μας να μηδενίζεται το έργο κάθε απερχόμενης δημοτικής Αρχής, και κάλεσε τη νέα δημοτική Αρχή να χτίζει πάνω στο έργο της δημοτικής Αρχής του κ. Σινάνη.

Οι αποφάσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1. Το πρόγραμμα και οι δαπάνες των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Μετεώρων «ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ». Εγκρίθηκε ομόφωνα ποσό 14.000 ευρώ, 10.000 για εκδηλώσεις και 4.000 ευρώ για ηχητική κάλυψη αυτών.

2. Έκφραση απόψεων του Δημοτικού Συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης για τα παρακάτω δάση: Ασπροκκλησιάς – Αμαράντου – Καστανιάς – Διάβας – Βλαχάβας – Γάβρου –Οξύνειας – Κλεινού –Καστρακίου Αχελινάδας. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3. Παραλαβή της διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού δάσους Αγ. Τριάδας της Τ.Κ. Φλαμπουρεσίου του Δήμου Μετεώρων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

4. Αίτηση της «Α.Ε. Εμφιαλώσεις Μετσόβου» για την παράταση της μίσθωσης και του δικαιώματος εμφιάλωσης και εμπορίας πόσιμου ύδατος από κοινοτική πηγή στην Τοπική Κοινότητα Κλεινού του Δήμου Μετεώρων. Αναβολή.

5. Αποδοχή πίστωσης πυροπροστασίας εξειδίκευση αυτής. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

6. Αποδοχή πίστωσης ποσού 2.500,00 € από Π.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για την συνδιοργάνωση πολιτιστικών –κοινωνικών εκδηλώσεων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

7. Αποδοχή πίστωσης για εκλογική αποζημίωση υπαλλήλων. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

8. Αποδοχή πίστωσης 781.800,00€ (Επιχορήγηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) Εγκρίθηκε ομόφωνα.

9. Αίτηση Καραούλας – Λουλές Λώλης – Α. & Σ. Χαιρόπουλος Ο.Ε. (χορήγηση αδείας λειτουργίας επιχείρησης παροχής υπηρεσιών διαδικτύου). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

10. Σύσταση νέου χρησιδανείου Ιεράς Μητρόπολης Σταγών & Μετεώρων και Δήμου Μετεώρων για χρονικό διάστημα οκτώ (8) ετών (παιδικός σταθμός στο ισόγειο Μουσικής Σχολής). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

11. Αποδοχή παραίτησης της μίσθωσης και εκ νέου εκμίσθωση Δημοτικού καταστήματος (περίπτερο) της Τ.Κ. Κορυδαλλού του Δήμου Μετεώρων. Θα βγει ξανά δημοπρασία. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

12. Αίτηση της εταιρείας «ΦΙΚΑ ΟΡΕΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Α.Ε.» (ανανέωση άδειας λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής εντός κατασκηνωτικού χώρου στην Τ.Κ. Αμαράντου του Δήμου Μετεώρων). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

13. Γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης έγκρισης επέμβασης γεωργικής εκμετάλλευσης δασικού χαρακτήρα (Γεώργιος Σαλταπίδας Τ.Κ. Κλεινού). Εγκρίθηκε ομόφωνα.

14. Αίτηση ΤΟΕΒ Περιστέρας (παραχώρηση δημοτικής έκτασης) . Εγκρίθηκε ομόφωνα.

15. Εκτίμηση της επιτροπής (για ανταλλαγή οικοπέδου με Δημοτική έκταση στην Τ.Κ. Ασπροκκλησιάς). Αναβολή.

16. Αίτηση Κουβελά Αθανασίου (παραχώρηση χώρου στάθμευσης). Αναβολή.

17. Αίτηση Βλαχογιάννη Καλλιόπης (Παράταση εκμίσθωσης Δημοτικής έκτασης 4.000 τ.μ. στην θέση «ΑΥΛΟΤΟΠΟΣ» της Τ.Κ. Διάβας του Δήμου Μετεώρων». Εγκρίθηκε ομόφωνα.

18. 1ος Ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας. Ο κ. Σινάνης είπε ότι το θέμα έχει σχέση με τη συνέχιση του έργου της Ύδρευσης. Στις 7 Ιουνίου εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας και πρέπει να εγκριθεί για να πληρωθεί ο ανάδοχος. Δεν υπάρχουν αλλαγές στο χρηματικό ποσό. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

19. Αίτηση ΟΤΕ (παραχώρηση δημοτικής έκτασης για τοποθέτηση κεραίας στην Τ.Κ. Κρανιάς του Δήμου Μετεώρων). Ο κ. Ζιάκας καταψήφισε.

20. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Ιδιωτικό ΚΔΑΠ “Το Αερόστατο των Μετεώρων”

Το ιδιωτικό ΚΔΑΠ "Το Αερόστατο των Μετεώρων" συμμετέχει στη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ. Από αρχές Ιουνίου σας περιμένουμε σε ένα ευχάριστο και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, στα γραφεία μας επί της οδού Θ.Οικονόμου 13 (πρώην ΙΚΑ) και Μετεώρων 15 (πρώην Παιδικά Χαμόγελα). Για περισσότερες πληροφορίες...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ