Λιτάνευση της αγίας εικόνας και των ιερών λειψάνων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων [Βίντεο]

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Κορυφώθηκαν σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Σύναξης των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ενοριακό ναό της Καλαμπάκας.

Μετά τον όρθρο τελέστηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριφερσάλων κ. Τιμοθέου, συμπαραστατουμένου υπό των: Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της αγίας Εικόνος και των ιερών Λειψάνων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων (Αθανασίου, Ιωάσαφ, Βενέδικτου, Δανιήλ, Νεκταρίου και Θεοφάνους), με ενδιάμεσο σταθμό το Παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, στο προαύλιο του οποίου τελέστηκε Αρτοκλασία, και κατόπιν έγινε η επιστροφή στον ναό.

Μετά από την αρτοκλασία στο Παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, την πολιτική τοπική ηγεσία και όλους τους εκπροσώπους των Αρχών για τη βοήθεια που προσφέρουν στην Εκκλησία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Αρχιμ. Ισίδωρο Τσιατά, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην ανέγερση του ναού των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων και τη συνεχή βοήθειά του.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ